Informer i drugi izvođači Vučićevih prljavih medijskih poslova time pokazuju kakvi su planovi i programi naprednjaka za naredni period sluđivanja Srbije.

Potrebno je te dve liste procentualno spustiti što više jer su po istraživanjima najdominantnije u opozicionom bloku, a one koje su malkice iznad ili blizu cenzusa ojačati, kako bi nastao rusvaj na dan izbora oko prelaska magičnih pet odsto, što će naprednjaci po potrebi anulirati bugarskim vozovima i drugim transportnim & netransparentnim metodama.

Druga stvar, ako bude potrebno, posle izbora sesti za sto i dogovoriti nešto, bilo šta, veća je šansa da se bezbroj manjih opozicionih lista međusobno posvađa na mrtvo ime, jer će dve ili tri velike lako da se dogovore oko bitnih tema. Na primer, oko toga kako da se naprednjacima „zavrne šija“ svojeručnim zahvatom svih koji pređu cenzus.

Srpska opozicija je, naime, prethodnih godina bila čuvena po tome da je u jednoj prostoriji uspevala da okupi rekordan broj ljudi koji međusobno ne razgovaraju. I na taj efekat vlast ozbiljno računa, jer je uvek najbolje osloniti se na urođene slabosti protivnika. A bolje je da tih koji međusobno razgovaraju bude što više.

Da ima neke mudrosti u tom raznolikom svetu zvanom opozicija, svi oni koji će verovatno ostati ispod cenzusa mogli bi na vreme da se udruže i naprave zajedničku listu koja bi se zvala „Otpisani“. Naziv je super, beogradski i fale im samo Prle i Tihi. Tako bi verovatno prešli cenzus i bili peta opoziciona lista (uz Đilasa, Šapića, DS i DJB-Dveri) koja bi ušla u Skupštinu Beograda.

To bi već bio ozbiljan poraz naprednjaka. Ili što bi rekli u „Otpisanima“, to bi bilo: „Op, cvrc, gevezen zajn!“