Dragoljub Draža Petrović kolumnaFoto: Radenko Topalović

Registarska oznaka za Milano je MI, pa je bilo sasvim logično da se politički pokret najboljih turističkih vodiča za šoping u Milanu zove “MI – glas iz naroda”.

Ali život piše romane, pa i šoping u Milanu piše romane, te je taj i takav pokret čudnim spletom okolnosti učestvovao na izborima u Beogradu, a ne na izborima u Milanu, i potom spletom još čudnijih okolnosti postao jezičak na vagi za formiranje vlasti u Beogradu, mada bi bilo mnogo bolje da su postali jezičak na vagi za formiranje vlasti u Milanu.

Postoji, međutim, samo jedna stvar gora od šopinga u Milanu tokom korone, što je valjda bila glavna ideologija pokreta “MI – glas iz naroda” na proteklim izborima, a to je postizborni šoping odbornika u Beogradu.

Jer, tokom šopinga u Milanu u vreme korone imao si šansu da se zaraziš i eventualno rikneš od korone, po stručnoj toploj preporuci dr Branimira N, a tokom šopinga odbornika u Beogradu imaš velike šanse da rikneš od smeha samo ako gledaš šta se zbiva, iako si pre toga bio zdrav ko dren.

I ne bi ti pomogao ni respirator jer sve više ljudi koji prate šoping odbornika u Beogradu, gube vazduh, padaju na zemlju i valjaju se dok ne stigne Gorska služba spasavanja u sadejstvu sa Hitnom pomoći.

Šoping odbornika u Beogradu je mnogo gori od šopinga u Milanu tokom korone i zbog toga što su u Milanu u to doba padale cene ko lude na radost onih koji šopinguju (i pritom prežive šoping), a tokom šopinga odbornika u Beogradu svakim danom skaču cene, i to skaču cene članova pokreta “MI – glas iz naroda” koje pre ovih izbora niko ne bi kupio ni da su ih prodavali dvojicu po ceni jednog, ni da su ih prodavali sa popustom od 100 odsto po glavi, a bogami, ne bi ih niko kupio ni da su ih besplatno delili penzionerima da im pomažu po kući i tresu tepihe praherom na šipci u parku.

– Jbt, ovih šest odbornika “MI – glas iz naroda” košta ko bunda Versaće optočena dijamantima na popustu od 70 odsto u Milanu – udario se po čelu bivši vaterpolista Šapić, glavni šoping-majstor za šoping odbornika u Beogradu, kada je video koliko su cene do pre neki dan bezvrednih odbornika otišle u nebo.

– Možda da ih kupimo u delovima, tada će biti jeftiniji – predložio je predsednik Vučić, glavni finansijer šopinga odbornika u Beogradu, koji ne bi baš da ide na nove beogradske izbore, pa zato i potencira šopingovanje, jer je na decembraskom glasanju izgubio čak i na biračkom mestu gde glasaju stanari iz njegove zgrade na Novom Beogradu, izgubio je čak i u Beogradu na vodi koji je komplet osmislio sa sve spekatukalrnim poplavama u podzemnim garažama.

Predsednik, dakle, ne bi da od beogradskih birača uskoro dobije još jednu nogu u velečasnu predsedničku zadnjicu, posebno jer je primetio da su za njega na poslednjim gradskim izborima najviše glasali birači iz trafo-stanica, birači iz opštine Doboj koja se trenutno nalazi na Vračaru, kao i birači prijavljeni da žive u katakombama na Kalemgdanu, onda birači prijavljeni da stanuju u Avalskom tornju i birači prijavljeni da žive u muzičkoj fontani na Slaviji.

Koja pritom više nije muzička, jer muzička fontana na Slaviji odavno ne svira, valjda zato što birači prijavljeni na tu adresu nisu mogli oka da sklope od buke.

I sada je u toku šopingovanje preživelih turističkih vodiča sa šopinga u Milanu tokom korone, okupljenih u politički pokret “MI(lano) – glas iz naroda”, ali ih po ideji predsednika Vučića kupuju u delovima, a ne u paket aranžmanu.

Pošto će tako da ispadne mnogo povoljnije po budžet Srpske napredne stranke nego kad su sva šestorica u paketu i koštaju ko bunda Versaće optočena dijamantima na popustu od 70 odsto u Milanu.

A odbornici “MI(lano) – glas iz naroda” su se u međuvremenu podelili na tri struje – njih ukupno šest na tri struje – i čekaju da ih šopinguju jer im se sada pružila jedinstvena šansa u životu – takav bofl kupila bi samo šoping organizacija zvana ŠNS – Šopingovana napredna stranka.
Srećna kupovina!

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari