Život priča iz Nepričave 1

S tim što u horoskopu ne piše koja je on tačno vrsta ribe, primetili smo u emisiji, ali iz konteksta je tadašnji premijer valjda zaključio da smo mi zapravo mislili da je on som. Što mi, svakako, nismo mislili…

Ali, dobro, ohrabrilo nas je tada da imamo tolerantnog premijera koji nema ništa protiv da bude lud, som ili somina, što pokazuje koliko je ova zemlja demokratska i koliko je on tolerantan na medije. Za ovih pet godina, međutim, desilo se sve suprotno.

Sudbina B92 i okolnih televizija, nekako baš posle toga, krenula je nizvodno i na svim tim frekvencijama možete videti uglavnom samo predsednika kako pliva programom po ceo dan. Valjda jer je u horoskopu Riba!

Nikako som!

Kada je 8. avgusta ove godine u jutarnjem programu TV Prva Vučić rekao: „Ide šou od sat vremena u udarnom terminu najbrutalnije kampanje protiv mene, na šta sam ponosan, govorim bilo o Kesiću, Vojtehovski, bilo kojoj drugoj emisiji“ – jasno je bilo da sem srpskog naroda koji ne mora da brine za svoju budućnost sa ovakvim predsednikom, ni Kesić, Vojtehovska & „bilo koja druga emisija“, takođe, ne moraju da brinu za svoju budućnost sa ovakvim predsednikom.

– Predsednik je ponosan na nas! – garant su bili oduševljeni i novi vlasnici TV Prva i O2 što ih je predsednik pohvalio jerbo u udarnom terminu na njihovim televizijama ide najbrutalnija kampanja protiv predsednika, a on ponosan.

– Pa zar i ti sine Brute! – mora da je i predsednik nešto kasnije rekao Zvezdanu Milovanoviću, vlasniku Prve & O2, a Zvezdan je bio ponosan skoro ko predsednik.

– Sto posto mi tepa Brute zbog najbrutalnije kampanje koja se vodi protiv njega, a na koju je predsednik ponosan – sigurno je i Milovanović bio srećan zbog novog nadimka. Sve dok mu nisu rastumačili da kad predsednik kaže da je ponosan, on u stvari i nije baš nešto ponosan. Upravo naprotiv.

– Kad predsednik kaže da je ponosan, to u stvari znači da će da dobijete po nosu što u udarnom terminu vodite najbrutalniju kampanju protiv njega – razjasnili su Milovanoviću savremeno novonaprednjačko značenje prideva ponosan. Koje je u naprednjačkom novogovoru u stvari glagol.

Logično je bilo da uskoro Kesić, Vojtehovska ili bilo koja druga emisija osete taj ponos, ali pošto na nacionalnim frekvencijama „bilo koja druga emisija“ i nema, išlo se azbučnim redom od ova preostala dva slova srpskih televizija. A, B, V… – i ode Vojtehovska.

Kad stignu do slova K, reći ćemo tradicionalnu srpsku konstataciju: „E, do K….!“, te će ta stvar sa emisijama koje vode najbrutalniju kampanju protiv predsednika konačno biti okončana na obostrano zadovoljstvo, jer je po srpskim nacionalnim frekvencijama postala stvar prestiža da vas skinu, mučki, sleđa.

U Nepričavi, na šta sve više liči naša napredna zemlja, nije zgodno niko da priča, posebno ne život, pa je i logično bilo da emisija u kojoj i nije bilo neke politike, osim kada se jedared pričalo o renomiranom serijskom seksualnom manijaku sa članskom kartom SNS, nestane sa TV Prva. Čestitamo!