Ćuta ne može da zove na štrajk 1Foto: Luca Marziale / Danas

Nedavno je, govoreći o metodama borbe protiv izgradnje rudnika litijuma u Jadru britansko-australijske kompanije Rio Tinto, Aleksandar Jovanović Ćuta, iz pokreta Ekološki ustanak najavio mogućnost jednočasovne „generalne obustave rada na koju bi pozvale javne ličnosti“.

Na Ćutinu izjavu saopštenjem za javnost su reagovali Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ nazvavši je „olakim i neodgovornim potezom koji može rezultirati otkazima“.

– Smatramo da je borba za životnu sredinu i zdravo okruženje od izuzetne važnosti za celu Srbiju i narod. Zdrava i čista voda, vazduh i zemlja nemaju cenu, ali te probleme ne treba mešati sa obustavom rada – poručili su iz USS „Sloga“.

U konkretnom slučaju aktivisti „Sloge“ su apsolutno u pravu. Na generalni štrajk o kome je govorio Ćuta, kao ni na bilo koji drugi, ne mogu da pozovu javne ličnosti već zakonski gledano samo sindikalne organizacije. U slučaju bilo kakve obustave rada na koju nije pozvao sindikat poslodavac ima pravo da otpusti ili kazni njegove organizatore i učesnike.

Borba protiv investicije koja je štetna po zdravlje građana i životne sredine je ispravna međutim to ne znači da treba ugrožavati radna mesta zaposlenih koji je podržavaju kroz pozive na organizovanje zakonski nelegalnog štrajka. Na taj način ne gube samo zaposleni, koji mogu biti otpušteni ili novčano kažnjeni već i ekološka inicijativa zbog toga što radnik bez posla, uplašen da će ga izgubiti ili da će mu biti smanjena plata neće više učestvovati u protestima jer će imati druge, egzistencijalne brige.

Važno je naglasiti dve stvari. Prva je da radnici bez obzira sa kakvom su nepravdom suočeni u svom radnom kolektivu nikada ne treba da organizuju nelegalnu obustavu rada. Ne zato što su zakonska rešenja o radu i štrajku u Srbiji dobra i poštena.

Naprotiv, apsolutno su u korist poslodavaca a protiv interesa radnog čoveka. Razlog je taj što zaposleni u svojoj borbi za socijalna prava treba da razmišljaju o egzistenciji svojih porodica i da osmišljavaju strategije koje nesavesni poslodavci neće moći da okrenu protiv njih. Zbog toga radnici u svojim kolektivima treba da osnivaju sindikate i da se na taj način legalno se organizujući suprotstave tlačenju i zaštite svoja prava. Dosad je u Srbiji organizovan veliki broj nelegalnih obustava rada i mnoge od njih su izvedene sa dobrim razlogom jer su prava zaposlenih bila uzurpirana.

Međutim, gotovo svaki put bi poslodavac nakon okončanja takvog „ad hok“ protesta kažnjavao ili čak otpuštao njegove lidere kako bi demotivisao radnike da se pobune za svoja prava. Poslodavac ne može da otpusti učesnike štrajka ako ga je organizovao sindikat.

Pod brojem dva. Potpuno je legitimno da ekološki aktivisti žele da štrajkačkim metodama ostvare ciljeve svoje borbe. Da bi u tome uspeli potrebno je da uspostave saradnju sa sindikatima i mogućnost da oni pokrenu legalan generalni štrajk, u kome njegovi učesnici ne bi snosili posledice. To je i te kako korisno a i nužno jer su ekološka i socijalna borba neraskidivo povezane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.