Komentarišući minimalnu pobedu „crno-belih“ protiv Litvanaca, Đukić je izjavio „Videlo se da Trakai nisu neki indijanci, već ozbiljna i organizovana ekipa“. Dakle, da bi opravdao sebe zbog bledih igara Partizana iz prošle sezone koje su se nastavile i u ovoj porazom u prvom kolu Super lige od Radnika u Surdulici, Đukić je uvredio Američke Indijance. Po svemu sudeći Američki Indijanci su za njega neka „boranija“ , odnosno oličenje nesposobnosti. Tom izjavom Đukić je drsko uvredio čitav jedan narod. Takav rečnik, tipičan za „rijaliti zvezde“, potpuno je neprihvatljiv u slučaju sportskog radnika, kakav je Đukić.

Umesto da analizira šta je rekao, i izvini se javnosti i Američkim Indijancima , Đukić dan nakon meča nastavlja u istom stilu. „Ako nismo čuli za Trakai, ne znači da su to Indijanci s peruškama“, istakao je tom prilikom Đukić. Takođe, pored ponovljene uvrede na račun indijanaca trener Partizana je sebi dao za pravo i da deli packe javnosti. „Još živimo u filmu Podzemlje, ne znamo da se završio Drugi svetski rat, da je Tito umro. Nismo se aktualizovali“, rekao je Đukić.

Narod u Srbiji veoma dobro zna da ovo nije Titovo vreme jer u periodu dok je doživotni predsednik SFRJ bio na vlasti svi smo živeli dobro, uključujući tu i Đukića, a sada većima naroda živi bedno dok Đukić i dalje unosno zarađuje iako ne postiže očekivane uspehe. Prema tome, nije Đukić taj koji treba da podseća narod na Titov period niti da građanima „otvara oči“, naročito o temama za koje je potpuno nestručan. Isto tako, Đukić bi trebalo da prepozna šta je to vređanje te da se toga kloni. Takođe, trebalo bi da bude svestan da je dužan da se izvini zbog svojih bahatih i skandaloznih izjava. Takođe, Đukić bi trebalo da se informiše da Američki Indijanci nisu nikakva „topovska hrana“ već ponosan narod koji je gotovo u potpunosti istrebljen, a koji je dao veliki broj sjajnih ratnika i vojskovođa. Za razliku od Đukića koji izbegava da podnese ostavku iako rezultati koje postiže nisu na nivou Partizanovog renomea, pravi indijanski poglavica bi se povukao sa pozicije ako bi uočio da ne predvodi svoje pleme na pravi način.

Vrlo je interesantno da je uprava Partizana ostala nema na ispad šefa stručnog štaba „crno-belih“ i da nije uputila izvinjenje Američkim Indijancima zbog uvredljive izjave na njihov račun. Sportske medije koji su preneli Đukićeve besmislice mogu da razumem. Novinar ne treba da cenzuriše već da prenese javnosti šta je neko rekao. Ali da ne usledi ni jedan jedini komentar u kome bi Đukić bio kritikovan zbog svoje nedolične izjave je potpuno zapanjujuće i razočaravajuće.

I na kraju, želim kao navijač Partizana da se priključim skandiranjima sa južne, istočne i zapadne tribine u meču sa ekipom Trakai i da poručim „Đukiću, odlazi“.