Odrastao sam uz taj list koji je u međuvremenu prestao da izlazi. Međutim, pre izvesnog vremena „Partizanov vesnik“ se vratio u etar kao internet emisija Televizije Partizan. Bilo bi bolje da nije.

Naime, voditelj te emisije umesto da analizira rezultate koje „crno – beli“ postižu priča o svemu sem o tome. Razložnog sagledavanja situacije koje bi trebalo da obodri pristalice Partizana u uslovima krize i ukaže na put oporavka nema već se tvrdoglavo insistira na terijama zavere u kojima se sasvim pogrešno traži opravdanje za loše rezultate.

Svako ko pažljivo prati zbivanja u Super ligi Srbije zna da se sa puno prava može govoriti o sudijskoj pristrastnosti u korist nekih timova u koje Partizan svakako ne spada. Međutim, to što su „crno-beli“ dosta puta oštećeni nije uzrok najlošije sezone u prvenstvu od raspada SFRJ. Partizan se kolo pre kraja bori za treće mesto a koliko je to katastrofalan rezulatat pokazuje činjenica da se u poslednjih 26. godina samo jednom desilo da „crno -beli“ ne budu plasirani među prva dva tima na tabeli. Ti nesporni podaci se ne mogu čuti u analizama voditelja “ Vesnika“.

Međutim, sa druge strane njemu ne predstavlja problem da bez pardona napadne Košarkaški klub Partizan i veoma zlobno omalovažava njegove skorašnje rezultate. Strah od toga da će uprava košarkaškog kluba preuzeti fudbalski tim kod njega je toliko velika da se košarkaški klub u „Partizanovom vesniku“ posmatra kao rival a ne bratski kolektiv iz istog sportskog društva.

Kap koja je prelila čašu i motivisala me da napišem ovaj tekst je jedna od poslednjih emisija u kojoj je autor Partizanove navijače optužio za „autošovinizam“ zbog, između ostalog, skandiranja protiv uprave. To skandiranje naravno nije nikakav „autošovinizam“, što voditelj „Vesnika“ očito ne može da pojmi, već najveća podrška klubu, s obzirom da je uprava glavni krivac za katastrofalne rezultate. U pokušaju da sakrije tu činjenicu voditelj emisije bezrazložno kritikuje navijače Partizana, koji inače spadaju među najvernije u svetu. One iste koji pevaju svom klubu i kada mu ne ide. One iste koji ga bodre u svim sportovima bez obzira kakve rezultate postiže. Takva konstatacija voditelja „Vesnika“ potpuno je nedopustiva.

Međutim, glavni problem nije nelojalno i nekorektno ponašanje prema klubu za koji tvrdi da navija i čije interese bi trebalo da zastupa voditelj „Partizanovog vesnika“ već uprava koja mu dopušta da radi takve stvari. Skandalozno je da uprava FK Partizan ćutke posmatra bezočne napade voditelja „Vesnika“ na KK Partizan. Skandalozno je da uprava FK Partizan ćutke posmatra kako voditelj „Vesnika“ navijače koji bezgranično vole „crno-bele“ naziva „autošovinistima“.

Uprava „crno-belih“ mora jasno da sagleda dve stvari. Prva je da u interesu kluba i navijača zbog kojih se fudbal i igra po završetku ove sezone podnese ostavke zbog očajnih rezultata. Druga je da pre nego što to učini uljudi „Partizanov vesnik“ inače će ta emisija u potpunosti ostati bez gledalaca.