Gluhaković je kao grupe koji mu nikako ne gode naveo Obojeni program i Ortodoks Kelts. Zašto ga nervira Obojeni program nije obrazložio a za Kelte je rekao sledeće: “ Zato što ne vidim svrhu njihovog postojanja muzičkog. Sad, kao, mrzim narodnjake a sviram irsku narodnu muziku, i to je super, i onda sam kul. To mi je potpuno neshvatljivo. To me nervira užasno, ta foliraža“.

Prvo bih želeo da odam priznanje pevaču Ok benda da sasvim solidno poznaje rok scenu u Srbiji. Većina njegovih kolega bi imala problem da se seti ko su to Ortodoks Kelts a šanse nema da bi znali za Obojeni program. Sve ostalo što je rekao predstavlja potpunu besmislicu, da ne kažem budalaštinu.

Teorija o tome kako su oni koji slušaju takozvani „ajriš“ licemeri jer poštuju strane a ne slušaju domaće „narodnjake“ ne samo da nije tačna već nije ni „patent“ Gorana Gluhakovića. Pristalice rok muzike kod nas veoma često se interno šale na tu temu i „peckaju“ lljubitelje irske muzike. „Pa brate ako slušaš irske narodnjake slušaj i srpske, nemoj da si snob“, čuh bezbroj puta dosad po pabovima i žurkama. To je naravno šala. Takođe, Ortodoks Kelts ne sviraju irsku folk muziku već irski folk rok, pravac prihvaćen od publike u mnogim zemljama sveta. Znači, pod brojem jedan komentar frontmena Ok benda nije originalan a pod brojem dva Kelti nisu folkeri.

Stav koji je izrekao Goran Gluhaković posebno je besmislen zbog toga što Ortodoks Kelts ne samo da nikada nisu izrekli osudu srpskih folkera, niti rekli nešto tipa „irski folk je kul a srpski bljak“ nego nikada nijedan član tog benda javno nije prozvao bilo koga ili bilo šta. Primera radi, redakcija portala „SrbijaDanas.com“ pozvala je Aleksandra Petrovića, poznatijeg kao Aca Seltik, frontmena Ortodoks Kelts da odgovori na prozivku Gluhakovića ali je on to izbegao. U čemu je onda fora pevača Ok benda? Prozvao je nekog ko nije njega ili je to pak smišljeno uradio znajući da odgovora neće biti. Šta god da je, nekorektno je.

Da sam na mestu srpskih rokera ja ovakve ničim opravdane verbalne napade ne bih trpeo i istom merom bih uzvratio na njih. Valjda je to suština rokenrol buntovništva. Ali ako srpskim rokerima odgovara da im „narodnjaci“ dele packe onda ok, njihov problem.

Inače, muziku ne delim na folk i rok već na muziku sa idejom i muziku bez ideje. Ok bend ne slušam ne zato što su folkeri već zato što su im tekstovi potpuno isprazni. Banalan poziv na kafansko bančenje pod lažnim izgovorima i propagiranje stila života nedostupnog širokim narodnim masama. Sa druge strane, obožavam legendarnog folk izvođača Zoku Bosanca jer tekstovi njegovih pesama omladini šalju ispravnu socijalnu i ljudsku poruku. Stoga će Ok bend do kraja svoje karijere biti zabavljač bogatih i prodavac magle siromašnima a Zoka Bosanac heroj radničke klase čije ime se izgovara sa velikim poštovanjem.