NJegov nazovi politički sarkazam mi je prazan, bezidejan i površan. Kako se na efikasan i inteligentan način ismeva politički sistem, odnosno sve nepravilnosti i nelogičnosti u njemu, Beli treba da uči od Alekse Vujovića, prvog na listi Nijednog od ponuđenih odgovora na aktuelnim gradskim izborima u Beogradu. Što bi omladina rekla Beli je na tom planu „dvojka“ za predstavnika NOPO koji se zalaže da roboti zamene ljude na poslu kao i za saradnju sa vanzemaljcima.

Sa druge strane, Beli je mnogima iz opozicije bio favorit na predsedničkim izborima. Šta se to promenilo u proteklih godinu dana, pa sada samo manji broj njegovih političkih fanova i dalje čvrsto stoji uz Belog dok je najveći broj odlučio da „preleti“ uz tvrdnju da on na izborima za Skupštinu grada Beograda radi za Vučića? Ako analiziramo šta je Beli izjavljivao u svojoj predsedničkoj kampanji a šta izjavljuje danas možemo zaključiti da se apsolutno nije promenio. I dalje nema nikakav politički program sem što je loš humor zamenio apstrakcijom i opštim mestima. Zašto je onda izgubio veliki broj pristalica? Razlog je taj što Belog sem apolitične omladine (koja mu je i dalje verna) na predsedničkim izborima podržala građanska klasa. Radnici su indiferentni prema njemu jer kao pripadnik srednjeg sloja ne ume da prepozna proleterske muke. Građanska opcija je pak veoma trendi i voli da podrži najnovijeg kandidata iz liberalnih redova. Prošle godine to je bio upravo Beli. Takođe, deo glasača Belog je imao plan da se u prvom krugu malo „zeza“ i podrži Preletačevića a da u drugom zaokruži Sašu Jankovića. Na kraju, drugog kruga nije bilo. Na gradskim izborima u Beogradu drugog kruga nema a pojavila se i nova građanska opcija za mlade koja se zove Inicijativa Ne davimo Beograd. To su glavni razlozi zbog kojih je Beli izgubio pristalice. S obzirom da pretenduje na glasove opozicije a da je po ekspresnom postupku njegova lista otklonila sve nedostatke i opet verifikovana tvrdnje onih koji ga smatraju kandidatom simpatičnog naprednjačkoj vlasti dobijaju na značaju. Takav način razmišljanja pospešuje i činjenica da je Belom Gradska izborna komisija dala rok od 48 sati za ispravljanje nedostataka na listi a da je, iako je predata u propisanom roku, lista „Komunisti za Beograd – NKPJ-SKOJ“ odbijena bez prava na dodatni rok za ispravku nedostataka. Očito da je GIK primenio dvostruke aršine te da je listi koja bi se za glasove borila sa SPS-om uskratila ono što je omogućila Belom.

Zaključak je jednostavan. Na ovim izborima Beli odgovara interesima vlasti na isti onaj način na koji je prošle godine odgovarao interesima građanske opozicije. Tvrdnja da se politički promenio (a program nikad nije imao) je isto toliko besmislena kao i njegova uobrazilja da angažman Belog na političkoj sceni predstavlja progres i benefit za mase.