Rezolutnost kojom je najavio ovu akciju kosovskih vlasti, nije ostavila ni trunku prostora za sumnju u istinitost izrečenog. Ali, kako došlo tako i o’šlo kao i pretpostavka da egzaktne podatke bez prethodne provere ne bi izneo niko a kamo li predsednik Srbije!

On lično kontroliše bezbednosno obaveštajne službe, pa sumnja, da one ili on, nisu dobro odradili svoj posao pada u vodu i iskustveno vodi ka zaključku da je bila reč o običnom, doduše predsedničkom, spinu i lažnoj vesti, radi postizanja jedinstva, izlaznosti i gradonačelničkih pobeda Srba na Severu Kosova.

Sada kada slave viktoriju ostaje da se vidi da li će, kako je predsednik, takođe, najavljivao odmah podneti ostavku ili će je čuvati za kasnije, posle Pariza, posle najave kontramera taksama u petak, ili posle izveštaja skupštini za koji je, najzad, spreman posle šest godina… U međuvremenu svojim miljenicima, tabloidnim aždajama, prepustio je kreiranje novih afera i lažnih vesti da bi se pojačala omraza prema Albancima, koji su, eto, i u najbenignijem takmičenju oteli poene našoj Neveni na Evroviziji.

Nije im dovoljno što se zbog njih, Albanaca na Kosovu, ceo svet pravi blesav već su naterali i blagougodnog predsednika Srbije da izjavi da će se ubuduće i on praviti blesav! Ako se ima u vidu da ovaj pridev ima bezbroj sinonima, na primer mahnit, šašav, udaren, zavrnut, nedotupavan, ludast, blentav, benast, čuknut, drmnut, bandoglav, zalupan, neuračunljiv, zvekast, lupnut, tankouman, beslovesan, šupljoglav, tikvast, imbecilan….. onda se postavlja krucijalno pitanje šta će ostati od predsednikove obećane real politike ako njome zagospodari kratkoumnost.

Bilo kako bilo, reč meseca je blesav i bilo bi dobro da što pre ode u zaborav! Ali, kako sada deluje biće to mukotrpan i dugotrajan proces. Uzmimo, na primer, raspravu u Skupštini Srbije o uvođenju doživotne kazne zatvora u Krivični zakon Srbije. Gola laž plasirana na naslovnici tabloida, parafraziram, da onaj ko ne glasa za doživotnu kaznu podržava pedofile i ubice dece, monstruozna je koliko i onaj ko ju je smislio.

Vladajući poslanici i predsedavajući, Marinković, toliko su se pravili blesavi prema ovoj neistini da posle rasprave u Skupštini, neko neobavešten nije mogao da razume o čemu se radi izuzev da zapamti ko su neprijatelji! Umesto da analiziraju argumente za i protiv takve odluke, jer je 370 stručnjaka potpisalo peticiju i upozorilo da se time krši član 3 Evropske konvencije i praksa Evropskog suda, opleli su po sudiji Apelacionog suda Miodragu Majiću jer se usudio da tamo na nekoj „američkoj i Đilasovoj, neprijateljskoj televiziji N1 čak i u radno vreme, kao da je predsednik neke nevladine organizacije“ kritikuje dobronamerni predlog Vlade.

Iako je Majić više puta u „Utisku nedelje“ naglasio da ukoliko se ova izmena usvoji da će je kao sudija poštovati, poslanici su se pravili blesavi i bez imalo poštovanja dostojanstva njegove ličnosti, kao da je vreća za boks izudarali ga sa svih strana, doveli u pitanje njegovu stručnosti pa čak i smenu, a ministrica pravde, to je vrhunac blesavog bezobrazluka, javno je posumnjala u njegovu sudačku nezavisnost!

Da bi priča bila potpuna i „verodostojnija“ u nju su, upetljali sve one koji se ne slažu sa vlašću, Đilas, Tepić, Jeremić „žuti krpelji“ “ Boško, LJotić Obradović“, te bivši „lopovi i bitange“ Đelić, Labus, Dinkić… a nisu zaobiđeni ni Šabić ni Bastać, sa kojima ova „uboga“ vlast mora da se hrva. Svako je pričao što je hteo, koliko je hteo i kao da su građani blesavi, zaobilazio dnevni red i poslovnik. Predsednica skupštine, Maja Gojković, vidno iznervirana, „prozvala“ je Gordanu Čomić, što radi svoj posao i podnosi amandmane pa vladajući poslanici u sali moraju o njima da se izjašnjavaju dok opozicija planduje napolju u šatoru.. Direktan prenos je razotkrio da je u sali na momente ostajalo svega dvadesetak poslanika sve sa radikalima. Ko se tu pravi blesav?

E sad posle ovakve debate i nadmetanja u pljuvačini prema njoj, i opozicija bi, navodno, trebalo da se napravi blesava, vrati u parlament i prisustvuje 27. ovog meseca Vučićevom izlaganju o Kosovu!!? Ne zna se, nažalost, da li će se tom prilikom parlament kao najviša zakonodavna i predstavnička SNS mašina za mlevenje mišljenja i ljudi vratiti izvornim principima postojanja ili će, ako predsednik odluči da se pravi blesav, opet poslužiti samo kao poligon za obračun sa političkim oponentima, dakle, blesavom opozicijom ako se odazove pozivu bez prethodnog izvinjenja vlasti i njenih garancija da će poštovati postojeća pravila i elementarnu političku pristojnost.