Nadležni sud je tu nezakonitost utvrdio i presudom vratio Arežinu na posao i isto radno mesto. Onda se manipula – pešadija, aktuelne vlasti – dosetila i, opet nezakonito, raščerečila funkciju programskog direktora na dva dela, jedan za svog namesnika, izvesnu gospođu Kokotović i drugi za vraćenog Arežinu, pa su ih u tandemu kratko vreme, nezakonito, potpisivali na odjavnim špicama. Pošto je Arežina najavio novu tužbu, jer, sasvim logično, nije mogao da učestvuje u ovom flagrantnom kršenju zakona, naprasno, razgolićeno bahato, uručen mu je otkaz! Manipula može sve i mimo zakona, dok sluša nadređenog ili one koji se samozvano i nezakonito tako predstavljaju. Zato je kršenje zakona uvek povezano u nizu, kao trakavica, u mnogim procesima i različitim smerovima.

Da na primer Regulatorno telo za elektronske medije radi svoj posao i da poštuje zakon u kome se izričito kaže, čl. 30, da je „vezano za pravosudnu presudu suda“, pozvalo bi na odgovornost Upravni odbor RTV, zahtevajući da se Arežina vrati na mesto programskog direktora, pa ako i to bude ignorisano, pokrenulo bi postupak za smenu Upravnog odbora! Savet REM-a, da podsetim zaboravne, bira i smenjuje upravne odbore javnih servisa. Ali kako je i Savet REM-a, po nezakonitom nalogu nekog od nadređenih iz pomenute trakavice, izabrao ovaj upravni odbor, govorila sam o tome kao nadglasani član Saveta javno, o dogovorenim glasovima i identičnim glasačkim listićima koji mogu da se podudare jednom u 150 miliona slučajeva, manipuli iz REM-a moraju da rade u skladu sa manipulima iz RTV a ovi dalje sa manipulima nadređenih iz beskrajne naprednjačke pantljičare koja prodire u sve pore života. Tako se vrlo brzo posle ovog izbora pokazalo kome i čemu takvi upravni odbori služe: Očistiti nepodobne novinare, a među njima i veoma uspešnog programskog direktora! NJegova najava, posle pravosnažne sudske presude, da će vratiti nezakonito smenjene i otpuštene kolege bila je zvono za uzbunu i usledio je otkaz. Taj otkaz je verodostojan „orden“ na reveru naprednjačke pešadije koja bezglavo juriša i ruši sve pred sobom: institucije, pravo, pravdu, pluralističke vrednosti, demokratiju, ljudska prava, bez imalo profesionalnog i ljudskog dostojanstva i suosećanja.

Način na koji vladajuća manipula iz medija satanizuje nezavisne novinare, nezakonitim korišćenjem arhivske građe iz autorske emisije (24 min.) i montažom njenih delova, što je takođe nedozvoljeno, i stavljanjem izgovorenih satiričnih reči u potpuno drukčiji kontekst, pozivajući na linč sjajne, profesionalne i nepotkupljive novinarke Tamare Skroze, ilustruje kukavičku moć podrepaša vlasti.

Vučićeva obećanja imaju svojstva retoričkih himera, (lav, koza, zmija ili zmaj) pa su takva bila i njegovo obećanja, u razgovorima sa visokim zvaničnicima Evropske federacije novinara, o bezuslovnoj podršci slobodi medija!? Zato bi pitanja upućena njemu na ovu temu bila potpuno besmislena, jer ne samo što ne bi odgovorio već bi iskoristio priliku da opet targetira i oplete nekoga iz NUNS-a, „američke televizije“, „Danasa“, a odgovor o kršenju zakona bi preskočio dok nadležni, koji su pod njegovom kontrolom, donesu odluke. Kakve odluke prethodno je opisano.

No ne treba zbog toga biti bezvoljan, jer to je ravno propasti! Dok Srbija drži pravac Evrope, uvek postoji drugo rešenje! Medijska asocijacija o svemu treba da izvesti evropske institucije i predsednika EFJ, a kao poslednje rešenje ostaje Strazbur. U međuvremenu o svemu treba javno govoriti u zemlji i obraćati se, kakvim takvim, institucijama, jer uverena sam da među ljudima koji rade u njima ima i savesnih. NUNS i Crta su pokrenuli akciju: „Podnesi prijavu, probudi REM“, pisanjem predstavki Regulatoru. Ako se ne probudi i ovaj put prećuti i ne reaguje, biće to znak da Srbija počinje da odustaje od evropskog puta i pravne države koja je uslov svih uslova. Dosadašnji pokušaji kamuflaže autoritarnog sistema razotkrivaće se ogoljenije, a politička i ljudska praksa „redukovaće“ se na amplitude, od pokoravanja nepodobnih, pretnje im, nasilja, uterivanja straha i zveckanja oružjem, do relaksacije „edukativnim“ sadržajima iz „Hleba i igara“! Unapred se izvinjavam zbog sledećeg citata, ali neophodan je: „Ti dobro znaš da su te poruke bile tu sa razlogom – Što? Zato što nisi dobio p*čke?! – Nije problem tvoja p*čka nego tvoje ophođenje prema meni! Mene boli k*rac za p*čku! Ti znaš koliko sam ja dugo bio sa tobom i bez te p*čke j*bene! – Ti se j*beš sa drugom par kreveta od mene!“

Pa ako vam ni ovo nije dovoljno da se probudite i da reagujete i pošaljete predstavku uspavanoj „lepotici“, REM-u, i zaštitite svoje maloletne ukućane, onda zbilja ništa. Uzgred, manipulama, svojoj pešadiji, Musolini je hteo da pokloni beskorisnu mu zgradu parlamenta!