Bambilend i drugi noviteti! 1Foto: Miroslav Dragojević

U Nezabavnom parku strave i užasa Srbija strani gosti mogu uživati u mnogim atrakcijama koje će im dočarati život u Srbiji tokom devedesetih.

Najnovija u nizu je ponovno otvaranje Bambilenda.

Ako je nešto simbol vlasti Slobodana Miloševića, to je ovaj park za mališane, koji je u Požarevcu podigao sin pokojnog diktatora, Marko, a koji nije služio nikome i ničemu, sve do danas, kada se ponovo otvara, da služi isključivo podsećanju na doba u kom je prvi put sagrađen.

Šuška se da, osim vrteški i tobogana, Bambilend 2.0 ima i nove sadržaje, poput robota u obliku Marka Miloševića koji sa motornom testerom u rukama iskače iz reli automobila, ili vas istim automobilom juri po parku, u zavisnosti od toga da li ste platili skuplju ili jeftiniju ulaznicu.

Gost iz inostranstva se može i direktno vratiti u devedesete tako što će pratiti suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a koje se oteže unedogled, sve dok su svi potencijalni osumnjičeni živi, ali pre svega da biste mogli i bukvalno da živite u vremenima kada je državna bezbednost prvo pratila novinare, pa ih ubijala, organizatorima i ubicama nikada nije presudila, a ako se to ni ne desi, razlog pre svega leži u tome da Nezabavni park strave i užasa Srbija bude što uverljiviji.

Ima i nekih unapređenja u odnosu na devedesete.

Dok ste tada mogli za tri evra da otkupite stan u društvenom vlasništvu, danas, zahvaljujući novom Zakonu o eksproprijaciji, država silom može da otkupi kuću, njivu i šumu u vašem vlasništvu i ustupi je stranom investitoru.

Ako ste ikada bili toliko ludi da pomislite kako u opštezagađenom Nezabavnom parku Srbija ima smisla kupiti bilo kakvu nepokretnost, novi Zakon o eksproprijaciji lišava ovu ideju svakog smisla, osim ako nemate viška para, mentalnog i fizičkog zdravlja i želite da na svojoj koži osetite kako je to kada država odluči da planinu, reku i šumu pokloni stranom rudniku, a vama otme sve što posedujete na tom terenu i to vam plati tri evra.

Napokon, menja se i Zakon o referendumu, koji omogućava upravi Nezabavnog parka strave i užasa Srbija da menja Pravilnik o radu parka (poznat i kao Ustav) kako god im dune, što znači da ćete možda uskoro, u skladu sa ustavom i zakonom, moći da prisustvujete masovnim streljanjima političkih protivnika na Naci-stadionu (pun naziv „Nacionalni stadion za egzekucije“), čija gradnja uskoro počinje, a posetioci koji imaju želju za eutanazijom moći će da je dožive na 101 način, klasičnom sačekušom u beogradskom bifeu, podmetnutom bombom ispod motornog vozila, metkom u potiljak u tržnom centru ili nekim od specijaliteta iz dvadeset prvog veka, kao što su odsecanje udova i glave u prigradskom naselju.

Nezabavni park strave i užasa Srbija, pun ukus jeze – bez dodatih građanskih pobuna, masovnih protesta i zaslađivača stvarnosti. Dobro došli!

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Bambilend i drugi noviteti!”

  1. More Marko, ne ori drumova!”
    „More Turci, ne gaz’te oranja!”
    Ima li kraja ovom zulumu?
    Hoćemo le se bar u doglednoj budućnosti dozvati pameti?

  2. Nije tebi lako… teska depresija…
    Pa dodaj da su i tvoji roditelji otkupili stan za dva eura, pa dodaj da su nosioci oktobarskih promena milioneri( lideri DOS), zatim da je Ulemek bio gospodin Legija(Dusan Mihajlovic izjava), zatim privatizaciju gde si za dva eura mogao kupiti fabriku sa milionskim robnim rezervama ili atraktuvnom zemljistem, zatim da si mogao da kupis tenk po ceni od 20 din za kilogram itd… Ako cemo vec iskreno do kraja… Ili je u pitanju selektivna amnezija?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.