Iz "Arene" u novi talas! 1Foto: Miroslav Dragojević

Osobitu pažnju izazvala je vest da se naprednjačka skupština, na kojoj treba opet kandidovati Aleksandra Vučića Adolfa za predsednika Srbije, pomera sa 13. na 27. novembar.

Prema navodima pojedinih opozicionih medija, SNS nije uspela da od svojih lokalnih odbora obezbedi ni trećinu od zahtevanih kvota, kako bi se u Beogradsku „arenu“ nabilo predviđenih dvadeset hiljada zombija.

Neki su pomislili kako su naprednjaci masovno otkazali poslušnost stranci, zbog organizovanog kriminala koji upravlja zemljom, potpunog zagađenja vazduha, zemlje i voda, poskupljenja svega što je moglo da poskupi, izdaje Kosova*, prodaje Jadra, predaje Bora, sečenja glava, ruku i nogu, prljavih policajaca, podmićenih sudija… ali takav je novembar, hoće da te istripuje.

Naravno da naprednjaci nisu otkazali poslušnost stranci, jer ko bi se bunio zbog onoga zbog čega je u SNS uopšte ušao.

Članstvo je jednostavno mrtvo bolesno, ili su njihovi bližnji mrtvi bolesni, ili su se nasmrt preplašili od bolesti, pošto je, odavno smo utvrdili, od izmišljenih i umišljenih Vučićevih opasnosti jača jedino prava opasnost, u ovom slučaju, opasnost od boleštine.

Pusti ti cifre, znamo mi cifre, jebo ti cifre.

Zvanične cifre.

Od usta do usta prenose se horor priče o čoveku koji je umro posle treće doze, o ženi koja je umrla od ivermektina, o celoj porodici nevakcinisanih, koji su umirali jedan za drugim, o tome da treba uvesti još jedan dan u nedelji kako bi moglo da se sahranjuje onoliko koliko se umire…

Naprednjak možda jeste smrad, ali nije samoubica.

Naprotiv, on je naprednjak baš zato da bi proživeo ovo malo života kvalitetnije nego što njegova lična inteligencija, obrazovanje i moral nalažu.

Mislim, može da se nakupi dvadeset hiljada, stranka je stranka, al’ kud baš na trinaesti?

I gde baš kad obaramo rekorde u umiranju i novozaraženima?

Mogli su predsednici opštinskih odbora da podviknu, ali zamislite tu atmosferu, u kojoj se jedan zakašlje, a njih dvadeset hiljada napuni gaće.

Kako u takvom antihajpu kandidovati Adolfa za drugi predsednički mandat?

Naprednjačko vrhovništvo je, stoga, „zbog loše epidemiološke situacije“ odložilo bal vampira za dve nedelje.

Imajući u vidu da je omiljeni Vučićev hobi podgrevanje pandemije, verovatno će se tokom naredne dve nedelje situacija veštački smirivati, članovi stranke ubeđivati da se kriva zaravnila („U bolnicama već sedmu nedelju zaredom leži 6.700 ljudi, kud ćeš ravnije), pa čak i krenula nizbrdo, testirati što manje, da bi bilo što manje novozaraženih, a mrtvih… pa, sad, jebiga, jednom se Vučić kandiduje drugi put – smanjiće oni na trideset dnevno, proglasiti pobedu nad koronom i onda će naprednjaci domileti u „arenu“ i ispred arene, da časte vođu novom kandidaturom i novim talasom pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari