Nuklearni rat je naša šansa 1Foto: Miroslav Dragojević

Jel se sećate kako je svetska ekonomska kriza bila naša šansa? Ova šansa je u potpunosti iskorišćena, dovučen je pokvareni pijani idiot na vlast, pokrao penzije, zadužio zemlju za nekoliko desetina milijardi, valjao gudru, prao lovu, razjebao sve institucije, pobio virusom desetine hiljada ljudi, raselio stotine hiljada!

Svetska ekonomska kriza i njen mahniti srpski prinudni upravnik dokazali su da je šansa (da sve ode u tri ili čak četiri lepe majčine) u potpunosti iskorišćena. Sad je pred nama nova šansa. Šansa za moralni i duhovni oporavak. Ta šansa je nuklearni rat.

Zna se da Srbin najviše voli kada komšiji crkne krava, a ako crknu ne samo krave, već i komšije, ala će to pozitivno uticati na naš kolektivni duh. Zamislite, ne moramo više da trpimo truli Zapad da nas gleda sa visine, a ni Ruse da nas guraju u sanduk, da u njemu dišemo s jazavičarima i sipaju nam novičok u boršč i Dodika u Dedinje.

Uf! Kako je samo slatko kada drugi ginu, to nas čini živima, doduše samo ako nismo i mi poginuli. Ali, he he, mogu da nas povuku za milojka, dok oni imaju mnogo toga da izgube nuklearnim ratom, porodice, pare, kuće, kola, poslove, uređene države, sređene ulice, bolnice, škole i parkove, mi smo sve to već izgubili, što znači da je gubljenje života upravo ono što nam treba da se izvučemo iz sranja.

Ukoliko nas nuklearni rat pogodi na taj način, u smrt ćemo ići pevajući: „Konačno je gotovo, konačno je gotovo“, a poslednje trenutke ćemo iskoristiti da se najebemo mile majke svima kojima do sada nismo, pa i potpuno nedužnoj prodavačici paprika na pijaci.

Obrni-okreni naš nestanak je neminovan, za deceniju, dve ili tri, ali tuđ nije. Oni se i dalje kote i što je još gore, lepo žive. Nuklearni rat je šansa da ceo razvijeni se, u samo nekoliko sati ili dana, nađe na našem pentramo ka njima.

Teraju nas da radimo, da budemo pošteni, da iskorenimo korupciju, da ne švercujemo, da ne varamo, da ne podvaljujemo i uvaljujemo – praktično navaljuju da sami sebi potkopamo temelje nacije. E to je EU, grobnica naroda! Nuklearni rat je naša šansa da EU postane bukvalna grobnica, pa da se i mi konačno malo radujemo. Tretirate nas kao govna, a niste se zapitali da volimo da budemo govna. Ho he hu hi ha.

Ako nivou, to jest u govnima preko frizure. Zar nije lakše da se oni spuste do nas nego da se mi večno

se pojavi oblak u obliku pečurke u daljini, zatvorite prozor i spustite roletnu. To je samo nuklearni rat – naša šansa da ostanemo bez prinudnog upravnika, pošto sami ne umemo s njim da izađemo na kraj, jer mi smo glupi i kukavice, a on lud, pijan i zao. Sve će to ubrzo, držimo palčeve, braćo i sestre, doći na svoje mesto.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.