Praznik pozorišta u Brčkom

Ostavite komentar

  1. Genijalan tekst! Fantasticno poredjenje, nasmejalo me je do suza iako je tema zapravo gorka, da ne moze gorca biti. Zlo je zahvatilo sve pore naseg drustva pa i kulturu. Svaka cast svima na solidarnosti i zdravom razumu. Jer, institucije su ovde odavno u strajku i ne ostaje nam nista osim da se podrzavamo medjusobno, uz nadu da ce jednog dana institucije biti mesto za dokazivanje, a ne rezimske televizije. Bravo Marko!

  2. Ja predlažem da se festival ponovi sa drugim žirijem sastavljenim od preživelih dobrovoljnih graditelja pruge „Brćko – Banovići“, ako ih slučajno ima, odnosno od njihovih potomaka, a da se najboljoj predstavi dodeli udarnička značka.

  3. Kako su organizatori jednog pozorišnog festivala uopšte došli na ideju da dovedu Lecica u žiri.Mozda im je trebala reklama veća od same igre.

  4. Kad zađem, onako tiho i s ozbiljnim licem, u njegov glumački opus, moram da priznam da je dobar gumac, čak glumčina. Onda mu je neko rekao da je predodređen za političarčinu, ako se mož prevede u vrsnog političara i, MOŠA! Sada će da bude jedan od najomraženiji likova koje je iznedrio njegov novi politički tata, a nije Šešelj.

  5. Kako je lepo kad neko zna da pise Sve sto ste napisali ja sam imala u glavi ,istog smo razmisljanja, ali vi to znate i da napisete Hvala gospodine Vidojkovicu

  6. „…Iako tužilaštvo ne reaguje po krivičnoj prijavi protiv Lečića…“. Tužilaštvo je reagovalo i odbacilo krivičnu prijavu pošto je u predistražnom postupku utvrdilo da se pokušaj silovanja nije desio i da je shodno tome prijava lažna.
    Relativizovati to tvrdnjom da je tužilaštvo u Srbiji (u svakom slučaju) korumpirano, isto je kao i reći da sve novine (uvek) lažu. To su samo izlizane fraze, koje ne važe u svakom konkretnom slučaju i razboriti ljudi to znaju.
    Pratila sam čitav slučaj od početka i primetila da tzv. „nezavisni mediji“, pa i „Danas“, od početka manipulišu činjenicama da bi podržali jednu stranu priče. Vidim da i niz javnih ličnosti u tome saučestvuje. Pritom nemaju problem da sebi daju za pravo da jednog, a sada znamo-nedužnog čoveka, živog sahranjuju. Šta su onda takvi mediji? Poternice? Šta su ti „kulturni“ poslenici? Lovci na glave? Kolika li je samo nagrada raspisana?

Ostavite komentar

Dijalog

I šta ćemo sad? 5

I šta ćemo sad?

Pitanje sa kraja Konstraktine pesme moći će jednako da se primeni u oba slučaja - i ako Srbija pobedi i ako ne pobedi na Pesmi Evrovizije. Prvog dana čitanja Danasovog vikend izdanja još ćemo živeti u neizvesnosti i nadi, već drugog znaćemo sve.

Naslovna strana

14. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.