Šta ćemo jesti 1Foto: Miroslav Dragojević

Već vidim osobu sa pola mozga kako se nervira jer Aksimet ne dozvoljava da mi ispod teksta ostavi komentar: „Ti’š pojest’ jedno masno govno!“ No, nije to sad bitno. Početak teksta, pa da se malo razveselimo.

Problem je u tome šta ćemo da jedemo. Taj problem je u javnost, samo nekoliko nedelja pošto je izjavio kako tog problema neće biti, izneo zvanični predstavnik gladnih Srbije Aleksandar Vučić. Kako mu je samo jezikom palacao oko usana dok je tada, pre nekoliko nedelja, onako slatko govorio o pasulju, pirinču i grašku, koje imamo u neograničenim količinama.

Ceo svet će crći od gladi, a mi ćemo igrati vaterpolo u grašku, pasulju i pirinču.

Gladni Srbije, njegovi verni pratioci, takođe su se oblizivali, ne razmišljajući da će kilo pirinča možda koštati pola njihove plate.

Nije važno, dok god se predsednik oblizuje i miluje trbu i njima lepo – kao da su i oni jeli.

Kao da će i oni jesti. Aleksandar, gospodar gladnih, međutim, promenio je ploču i sad slušamo najnoviji hit: „Bićemo gladni, a i ako bude nešto da se jede, biće ozračeno usled nuklearnog rata.“

Odmah se javio neki stručnjak, izjavivši kako će ovogodišnjeg roda pšenice biti, samim tim biće i hleba, biće ga, jedino što će možda koštati kao tri invalidske penzije, ako cene dizela nastave da divljaju.

Uostalom, sram ga bilo. Beli hleb je bela smrt. Poguban je po organizam kao i ostale bele smrti, beli šećer i kokain.

Koji će mi njegov lebac, ionako gledam kako da smršam. Svi treba da smršate. Pogledajte na šta ličite posle dve godine izolacije.

Nuklearni rat i njegovo lekovito zračenje, uz glad, pomoći će nam i da se vratimo u formu i svetlimo u mraku.

Predsednik je rekao biće hrane, a sve što predsednik kaže je istina.

Predsednik je rekao neće biti hrane, a sve što predsednik kaže je istina.

Predsednik je rekao biće nuklearna zima, a sve što predsednik kaže je istina.

Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava, koliko mi je drago kad se svi na nešto napržite i onda ga izduvate.

Eto, rekao sam. Kao kad ste igrali sa Švajcarcima onomad. Jebali vas Krstajić i Kokeza i uvaženi članovi publike iz najuže predsednikove porodice i najbliže predsednikove mafije.

Gladan sam, pa hejtujem. Serem vam se na RTS-ove Z stočiće i „ipak smo bili najbolji, Italijani su odlepili na KonZtraktu, bili bismo prvi samo da nije glupih Ukrajinaca, kojima sravnjuju zemlju sa zemljom, pa mora da im se dodeli trofej, a ne nama, iako imamo pesmu i uz koju đuska cela Evropa“.

Na šta se vi ložite. I to čak i oni za koje sam do juče mislio da su inteligentni. Jel ćete tako i kad počne fudbal u Kataru? Naravno da hoćete. Telo može da izdrži tri nedelje bez hrane. Jedva čekam te tri nedelje. Pićemo kišnicu. Samo da pazimo da ne bude iz radioaktivnog oblaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.