Šta radite, bre 1Foto: Radenko Topalović

(Muzika, teke teke tek…) „Pisac i jedan od autora podkasta ‘Dobar loš zao’, Marko Vidojković, kaže da su on i njegova supruga morali da budu relocirani, zbog, kako navodi, pretnji i ugrožene bezbednosti. Mediji prenose da je međunarodno udruženje pesnika esejista i književnika, Međunarodni PEN centar, pomoglo u njegovoj evakuaciji i preseljenju.“ (muzika, tiri riri riri riri…)

Kolumnista „Danasa“, pisac, komičar, muzičar i jedan od autora podkasta ‘Dobar loš zao’, Marko Vidojković, kaže da mu je drago što mu je RTS posvetio celih dvadeset sekundi svog, kako navodi, marginalnog političkog programa „Šta radite, bre“, u utorak uveče.

Dnevni list „Danas“ u Vidojkovićevoj današnjoj kolumni prenosi da je, iako napisan tako da relativizuje Vidojkovićev slučaj, ovaj medijski ispad javnog servisa ipak značajan, jer su neki građani Srbije, možda i prvi put, čuli da postoji neko ko se zove Marko Vidojković, a nije „državni neprijatelj“ i „izdajnik“, kako su, prema navodima Vidojkovićeve kolumne, umeli da ga etiketiraju mediji sa nacionalnom frekvencijom.

U Vidojkovićevoj kolumni se, dalje, navodi da je za svoje prvo pojavljivanje na RTS, posle višegodišnje pauze, saznao od majke i od, kako navodi, još dve osobe na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’.

Pisac, koji je, prema navodima medija, relociran zbog, kako kaže, pretnji i ugrožene bezbednosti, izrazio je žaljenje što mu, osim njih troje, niko nije skrenuo pažnju na pojavljivanje na javnom medijskom servisu, što, prema njegovim rečima, ukazuje na to da je posao otaljavanja vesti, koju prati skrinšot njegovog gostovanja uživo na N1, uspešno otaljan.

Kako kaže Marko Vidojković, kad bi ga zvali da se uživo uključi u Drugi dnevnik RTS, putem, kako navodi, Skajpa, ova priča bi stigla do mnogo većeg broja ljudi, a pratili bi je i pokretna slika i ton, u smislu Vidojkovićevog lika i glasa.

Naročito bi voleo, tvrdi autor DLZ, da se ovakvo uključenje dogodi posle vesti o tome kako, prema njegovim rečima, diktator po Srbiji pokušava da natera roblje da zaboravi SNS i zavoli, kako kaže Vidojković, „isto sranje, drugo pakovanje“, koje im diktator priprema, da bi, prema Vidojkovićevim rečima, lakše popušili predstojeće ohridske vratolomije.

Uz to, Vidojković kaže da bi od RTS bilo lepo kada bi ga ugostili u studiju, zajedno sa, prema njegovim rečima, nekim od vodećih režimskih bandita, radi polemike o bezbednosti novinara. Vidojković tvrdi da bi za takvu priliku bio spreman da nakratko napusti tajnu lokaciju na kojoj se, kako tvrdi, nalazi.

Na kraju, pisac, voditelj, kolumnista, muzičar, amaterski glumac i voditelj podkasta „Dobar loš zao“, Marko Vidojković, predlaže RTS-u da mu se omogući uređivanje jednog drugog dnevnika javnog servisa. Vidojković navodi da je spreman da se, u tom slučaju, na pola sata odrekne psovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari