Svi ste postali sendvičari 1Foto: Radenko Topalović

Kada mi je deo „dovedenih“ otkazao poslušnost, na velikom mitingu podrške meni u maju, jer su se uplašili od malo kiše, odmah sam sazvao hitnu sednicu štaba za krizne situacije. Neću kriti, polomio sam pet kvaka, jer nisam očekivao izdaju takvih razmera i to kad mi je najmanje bila potrebna.

Nije tajna da se, osim plaćenih PR stručnjaka, u mom timu nalazi i četa okultista, astrologa i stručnjaka za crnu magiju.

Da nije njih, ne bih se iz ovog problema izvukao jači nego ikad, to jest kakav sam u trenucima dok ovo pišem.

Dok sam ja kreštao, plaćenici iz PR agencija su se preznojavali, a moji crnomagijski eksperti bili su iznenađujuće mirni.

Upitao sam šta vam je, što ne šizite, a oni su odgovorili: „Vaša Niskosti, očekivali smo nešto ovakvo još 2017, ali je narod ispao neobično otporan na poniženja i iživljavanje. Tada smo i osmislili crnomagijski obred ‘Parizer’.“

Prva faza obreda sastojala se iz mog višemesečnog pojačanog gostovanja na svim mogućim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, u svim mogućim terminima.

Podanici će me, hipnotisani, gledati, protivnici će da se nerviraju, ali će, kakvi su retardirani, pomno pratiti šta ću da lupetam, ne shvatajući da to uopšte nije ni bitno.

Kada se svi naviknu na moje svakodnevno pojavljivanje na TV ekranima, sledi druga faza crnomagijskog obreda, koja se sastoji u ničim izazvanom reklamiranju pojeftinjenja sastojaka potrošačke korpe.

Moji eksperti su znali da će glavna zvezda ovog nastupa biti nepostojeći jeftini parizer.

Pretpostavili su, ispravno, da će stoka, pardon, moji podanici, odmah otrčati da kupe bilo kakav parizer i natrpaju ga u gubice, a moji protivnici će tvrditi da parizer nikada nisam, niti ću jesti…

…i biće potpuno u pravu, ali to nema nikakve veze sa obredom.

Treća faza počinje kada upriličim javno ždranje sendviča s parizerom, na Instagramu, zajedno sa Malim i Monom.

Dok su moji neprijatelji besneli i računali koliko mesečno prosečnu porodicu košta taj „najjeftiniji obrok“ (tri puta šesto dinara, puta trideset dana, jednako 54.000 dinara), faza četiri je počela.

Svi ti moroni su, naime, pod uticajem moje priče o parizeru, majonezu i hlebu, požurili da sebi naprave sendvič.

Puvali su se kako prave sendviče sa boljim hlebom, kvalitetnijim mesnim prerađevinama i lajt majonezom, a nisu ni shvatili da su, zahvaljujući zazubicama koje sam im napravio, svi odreda, o svom trošku, postali sendvičari.

Sad, pošto ste svi, istovremeno, zavhaljujući mom parizeru, pokusali sendvič, red je i da shvatite šta sam vam uradio.

Zajedno sa sendvičom, pojeli ste i deo mene.

Primetićete da će svaki otpor mojoj volji i veličini ubuduće biti uzaludan.

Ja sam vi, vi ste ja.

Ne možete mi više ništa.

Nikada, istini za volju, niste ni mogli.

A sad, svako da napravi sebi po sendvič.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari