Vežite se, padamo 1Foto: Miroslav Dragojević

Dobro, sad je sve konačno jasno. Kurti ide na pregovore da bi pregovarao, pre svega, o konačnom statusu Kosova, eto zašto pregovori o tablicama nisu uspeli – sve su se dogovorili, a onda je Kurti otišao kući, rekavši, ne zanima me sporazum u kom nema priznanja države Kosovo.

Luster je, za to vreme, paradoksalno, prikazan kao kooperativan, a taj nema petlju da uradi obećani posao vezan za završetak kosovske agonije, niti će ikad to uraditi, ili ako će uraditi, onda će napraviti da izgleda kao da to nije uradio, ali svi ćemo znati da jeste, u svakom slučaju, on nije kooperativan. On je pre svega đubre.

Možda su kooperativni međunarodni pregovarači, ako ih je Luster „podmazao“, kao što to često ume da radi, jer ima ćup s blagom koji nema dno. Obojica, pritom, igrom slučaja, ili još gore, namerno, dolaze iz zemalja koje ne priznaju postojanje Kosova.

Luster je monstrum, to mi, makar, vrlo dobro znamo. Kad ga hvale, ili zajebavaju njega ili zajebavaju nas. Glupi sigurno nisu. Odmah nakon njegove izuzetne „kooperativnosti“, Evropski parlament izglasao je ogromnom većinom glasova rezoluciju kojom se od EK zahteva da obustavi pregovore sa Srbijom, sve dok dotična ne postane iole normalna država. Što ne podrazumeva eventualni dogovor s Kosovom, koji će Luster ovde predstaviti kao pobedu Srbije.

Imajući u vidu da će EK ovaj dobronamerni savet verovatno poslušati, to znači da ćemo ostati bez para iz pristupnih fondova EU, što znači da ćemo ostati bez investicija koje dolaze iz tih fondova, što znači da smo popušili ekonomske sankcije. Jedini izlaz je da postanemo normalni. Pogledajte Lustera, pogledajte Brnabu, pogledajte skupštinu. Da li je tu iko normalan, pa sledstveno tome i sposoban da od užasa koji je upravo on pravio deset godina, odjednom napravi nešto normalno.

Sankcije EU znače slobodan pad Srbije u ekonomski ambis, što savršeno odgovara švercerima, kriminalcima, profiterima, korumpiranim govnima, ukratko, srpskom organizovanom kriminalnom režimu, po oprobanom receptu iz devedesetih. Vama neće odgovarati. Ko zna kakav će biti kurs dinara, ko zna da li će ga uopšte biti.

Ko zna ko će nas i u kojoj fazi slobodnog pada prihvatiti. Brat Putin? NJemu je sasvim dovoljno da Srbina padne u ambis, time su geopolitičke aspiracija Rusije ka trajnoj destabilizaciji Zapadnog Balkana završene. A sad još tu nešto da ulaže, e jebiga, baš…

Brat Si? Nežne ruke Komunističke partije Kine, spremne da nam doture gomile i gomile i gomile dolarskih kredita po nepovoljnim kamatama, čime će Srbija za nekoliko godina postati kineska provincija, ali zabole za to bandite koji su je dotle doveli. U stvari, zaboleće vas, a oni će zbrisati iz srpsko-kineske zagađene sirotinjske vukojebine da brišu krokodilske suze krupnim novčanim apoenima. Vežite se, padamo. Ah, nemate čime.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.