Niko nije pao na teme kada se bivši igrač i trofejni trener omladinaca crveno-belih vratio kući, jer je bilo protivkandidata zvučnijih imena, ali je 48-godišnji Aranđelovčanin u međuvremenu naterao sve da mu aplaudiraju za konstantno pomeranje granica u srpskom klupskom fudbalu.

Kada mu je predviđano da će nastaviti klupsku tradiciju ispadanja iz Evrope u sezoni kupanja on je sa – s nogu i u hodu napravljenim timom – ušetao u Ligu Evrope. Za kraj mučnog decenijskog „posta“. Kada je upao u grupu sa jačima i bogatijima od sebe on je nekadašnjem evropskom i svetskom prvaku doneo 26 dugih godina čekano evropsko proleće. Odolevši, na tom putu, jednom Arsenalu i Arsenu Vengeru na njihovom „Emirejtsu“. Kada je krenuo u kvalifikacije za Ligu šampiona ispraćen je sa „da stignete do plej-ofa, pa da vas bog vidi“, a on je sa svojom družinom na volšeban način preživeo kanonadu Salcburga u revanšu i izborio debitantsko učešće u sadašnjem formatu takmičenja za kontinentalnu titulu. Kada su zvezdaši listom kleli prokletu sudbinu što im je ljubimce spojila sa PSŽ-om, Napolijem i Liverpulom on je gledao kako da iskoristi to malo prostora za otpor bogatašima s timovima krcatim superstarovima. I osvojio četiri boda, uz prvu pobedu jednog našeg kluba u novoj eri LŠ.

Kako? Sigurno ne tako što mu se sve namestilo, jer su ga sudije darivale skupim greškama na račun favorita, zato što je rođen pod srećnom zvezdom… Samo mu se sve vratilo i to baš onda kada je trebalo: strast prema fudbalu, rudarski rad, stalno učenje, nepresušna ambicija, otvoren odnos sa igračima, insistiranje na njihovoj disciplini, retka samouverenost, poznavanje psihologije gomile, svest o tome da se u sportu ne živi od stare slave…. Baš kao u Čukaričkom i nekoliko grčkih klubova, jer je svuda, po istoj mustri, prebacivao zadate planove. Dižući cenu i onima što im je šefovao i sebi. (U) Zvezdi najviše. Zato će Terziću jednako važno biti da zadrži, za naše prilike, neverovatno plaćene „vodonoše“ s terena i čoveka uz aut liniju, čiji je dolazak okrenuo točak istorije crveno-belih.