Tamo gde je ova igra nastala ovakvom kakvom je danas znamo, još polovinom 19. veka osnovani prvi fudbalski savez na svetu i najstarije fudbalsko takmičenje na planeti – FA kup. Baš zato što je „trči i tuci“ prvenstvo ove zemlje san svakog derana od Grenade do Rta dobre nade, jer Premijer liga nikada nije bila za neznalice i slabiće, dođe mu normalno da jedna „žena zmaj“ sedne u fotelju generalnog izvršnog direktora PRL.

Da, doskorašnja globalna predsednica televizije Animal Planet ne zna šta je ofsajd, ne ume da razazna kada je kontakt igrača u šesnaestercu za penal a kada samo za žuti karton zbog foliranja, „nikada nije šutnula ni mačku sa praga“ kao u omiljenoj potcenjivačkoj frazi sveznalica s dve leve noge sa tribina srpskih stadiona, i retko pravi društvo mužu na utakmicama Fulama, iako redovno kupuje sezonsku kartu ovog londonskog kluba, ali ne stidi se da to prizna. I zašto bi, kada će njen posao biti da pravi pare, onako kako je to s velikim uspehom radila u raznim medijskim kompanijama. Po mogućstvu još više od prethodnika Ričarda Skadamora, u čijoj eri je Premijer liga postalo superprofitabilno preduzeće, s godišnjim obrtom novca izraženim u milijardama funti.

Da, prva dama engleskog fudbala je prevalila petu deceniju, ali tamo gde ona živi to nije razlog za bacanje na „otpad“ nego samo pretpostavka ogromnog iskustva, pa jedan od onih koji su je izabrali između brojnih kandidata zadovoljno primeti da su dobili „sposobnog lidera, zavidnog minulog rada“. Da, gospođa Dinidž nema harizmu lica s naslovnica ženskih magazina, ali nije pobedila na izboru lepote, niti je na najuticajniju funkciju u svetu profesionalnog sporta došla samo zato što je nečija ćerka, udovica, ljubavnica ili zaslužna partijska članica.

Ne, Suzan nije bila onomad sportska vest dana jer „I ovde su morale žene da se umešaju“, kako stoji u jednom od brojnih negativnih komentara na ovdašnjim sajtovima, čiji potpisnik je zgrožen time što žene hoće da budu glavne na jedinoj preostaloj muškoj teritoriji. Ona samo mnogo zna, a znanje nema pol.