Posle detaljne analize rezultata naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu možemo da javnost obavestimo o sledećem:

a) Po izjavama svih igrača, za poraze i eliminaciju nije kriva njihova sporost, neuigranost, dekoncentrisanost i nedovoljna borbenost, nego lopta jednostavno nije htela u gol.

b) Po izjavi selektora, za poraze i eliminaciju nije kriva pogrešna strategija i taktika, nedostatak stručnog znanja i iskustva, ubacivanje u tim mladih i potpuno neiskusnih igrača, nego se na svim usporenim snimcima videlo da lopta nikako nije htela u gol.

c) Po izjavi predsednika fudbalskog saveta, za poraze i eliminaciju nije kriva smena selektora koji je vodio i doveo reprezentaciju na svetsko prvenstvo i imenovanje potpuno neiskusnog i nepoznatog selektora, već su svi sjajno funkcionisali, odlično igrali, tim je vrhunski vođen, i jedino što lopta jednostavno nije htela u gol.

Posle tako ozbiljnih zapažanja i izjava svedoka, izvršena je obimna istraga.

Ustanovljeno je da je nemački proizvođač sportske opreme Adidas za Svetsko prvenstvo u fudbalu napravio loptu „Telstar 18“. Ta navodna fudbalska lopta u sebi ima ugrađen NFC čip koji šalje informacije na telefon korisnika. Nemački proizvođač je to obrazložio kao inovativni i tehnološki skok u odnosu na sve ranije modele lopti na FIFA Svetskim prvenstvima.

Ali ostalo je nejasno i neobjašnjeno od strane Adidasa, kod koga je bio taj telefon u toku svetskog prvenstva?! I kome je to lopta slala informacije, a ko je na te informacije lopti odgovarao?!

Iz svega otkrivenog je potpuno jasno da je u toku utakmica Reprezentacije Srbije neko namerno i tendenciozno telefonirao lopti i davao joj instrukcije da ne uđe u gol naših protivnika.

Fudbalski savez Srbije je već poslao žalbu na regularnost celokupnog svetskog prvenstva i traži da se objavi, kod koga je taj telefon, i ko je instruisao lopte u toku utakmica.

Na žalost, ponovo je na delu velika zavera protiv srpskog naroda i srpskog fudbala, koja je srećom, ali na žalost tek na kraju, ipak otkrivena.

Našim fudbalerima, selektoru i Fudbalskom savezu upućujemo sve čestitke, a nadležnima preporučujemo da na sva sledeća svetska takmičenja nosimo isključivo naše lopte domaće proizvodnje.

Predsednik komisije FSS