Krava Snežana 1Foto: Luca Marziale

Dobar dan. Ovde još jedna krava. Javljam se iz redakcije Danasa iz Beograda.

Ponosna sam krava na svoju koleginicu iz BiH koju je Milorad Dodik nazvao kravom jer se usudila da promoteru genocida nad srebreničkim Bošnjacima iz 1995. godine postavi krajnje logično pitanje, uoči izglasavanja rezolucije o genocidu u Ujedinjenim nacijama.

Naime, „naš“ predsednik, portparol genocida, koji je obećavao Srpkinjama i Srbima, „100 muslimana za jednog Srbina“ iznervirao se prekjuče u Mostaru, gde je zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prisustvovao sajmu privrede.

Predsednika Vučića naljutilo je pitanje novinarke iz BiH koja ga je pitala o Srebrenici i o rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sednicu Generalne skupštine UN.

„Genocid u Srebrenici je bio, ali evo pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu utvrđeno je da je Srbija kriva jer nije sprečila genocid“, navela je novinarka džavnog servisa BiH u pitanju predsedniku Srbije.

Na to je Vučić, portparol genocida, odgovorio:

„Nije tačno, nemojte da izmišljate. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte da me prekidate. Problem je u tome što izmišljate stalno.“

Ups!

Reče čovek koji je nosio kišobrane i stative, čime se sam hvali, svom šefu Vojislavu Šešelju, osuđenom ratnom zločincu, dok je 18.000 regrutovanih Srba, uglavnom, sa brda iznad Sarajeva, gađalo sve što se mrda u tom gradu.

Predstavimo, stoga, nekolicinu činjenica, koje ceo svet zna, osim nas Srpkinja i Srba.

Opsada Sarajeva bila je jedna od najdužih opsada u istoriji modernog ratovanja i najduža opsada jednog glavnog grada ikada. Trajala je 44 meseca, od 5. aprila 1992. do 29. februara 1996. godine. U proseku je 329 projektila ispaljivano na grad dnevno. Ukupno je ispaljeno oko 50.000 tona artiljerijskih projektila na grad.

I, time se, između ostalih monstruoznih činova, naš predsednik diči.

Kaže, sa ponosom, zamislite, nosio sam kišobran, nosio sam stativ najgorim ratnim zločincima posle drugog svetskog rata u Evropi. Diči se da se muvao sa takvom vrstom idiota i zlikovaca, ponosan je na svoju prošlost…

Nastavlja, teško mu je, pa se žali Miloradu Dodiku koji je novinarku koja mu je postavila krajnje logično pitanje nazvao kravom, rečima: Eto, vidiš…

Ne mari „naš“ predsednik. Pa, vidite drage krave i volovi, građanke i građanke Srbije, Vučić samo gleda da se izvuče nekako… Toliko video, audio i pismenih zapisa i dokaza postoji, o tome koliki je nečovek i politički monstrum bio, da je pravi šampion koliko dugo uspeva da nas drži u zabludama…

Jedino do čega mu je stalo je da to ne vidite, da to ne shvatite „bukvalno“, da ga ne smestite u zatvor nakon što padne sa vlasti, da mu zbog ratno-zločinačke prošlosti ne zabranite političko delovanje…

A, kad svi ovi koje ste birali iz navodnih opozicionih krugova, kako biste se pozicionirali naspram i protiv njega, to nisu uspeli.

Neće ni sad. Pre će progutati Vučića nego što će priznati da su bili žrtve i maloumnici koji su verovali ratnoj propagadni gnjida, ubica i najvećih lopovčina.

Neće da priznaju. Identifikuje se narod sa njim, sa njima…

Što je bio njegov i prvenstveni cilj, a i danas je, 30 godina posle upropašćavanja države.

Da se ceo narod poistoveti sa njihovom zločinačkom politikom kako bi oni izbegli krajnji sud. Odlazak u političku istoriju, odgovaranja za najdublju korupciju i ratno profiterstvo. Pa, za njih više ništa drugo za šta bi mogli da se zalažu i nema nekog smisla nakon ovog koji se odnosi na prvobitni greh.

Ubistva, profiterstvo i korupcija. Najgore moguće već su postigli. I toliko su naroda zabludeli da i neki što ih ne vole smatraju da je borba protiv rezolucije o genocidu u UN borba za njih same, a ne za Vučića, Dačića, Vulina i celu tu njihovu ratno zločinačku i korumpiranu ekipu koja im krv sisa tri decenije unazad.

Genocid je bio, draga i dragi, i veze sa tobom nema.

Ima samo sa njima. Nemojte da ih branite, imajte dostojanstva i ljudskosti. Mogli ste da se rodite u Srebrenici. Zamislite!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari