Bedni trip 1Foto: Stanislav Milojković

JexS-u nije bio potreban LSD – za vijagru ne garantujem – da bi jedan za drugim povlačio idiotske poteze koji su i njega (i nas sa njim) odveli u 3LPM. Za taj posao su mu bili dovoljni ego i bivši alterego (krle22).

Gledajući pak šta se u Srbiji danas radi (priča i piše) dolazim u napast da Vrhovno Prevashodstvo osumnjičim da organizovano ubacuje LSD u vodovode srpskih kasaba uključujući prestonu, jer se OVO (svih boja) što se događa u nama i oko nas može opisati samo kao kolektivni bad trip, pojava sa kojom sam u mladosti imao dva-tri vrlo rđava iskustva, koja su u poređenju sa OVIM bednim tripom izgledala kao rajska vizija.

Pojmovna zbrka koja pustoši Srbiju vaistinu je vavilonskih razmera. Upravo je iz te zbrke – koja je u Srbiji vajkadašnja, samo je pre sedam godina prešla u fazu lokomotive – izašlo i Vrhovno Prevashodstvo, ali otuda je bogme izašla i opozicija (bivša vlast), koja se protiv poluvojno organizovane Vrhovne zbrke „bori“ zbrkom tipa vavilonskih mačaka na jebalištu.

Kako onomad rekoh – u sublesastom iščekivanju stvaranja „kritične mase“ kritična tačka bez povratka je odavno pređena, ubuduće će se, dakle, događati samo ono što bubanj determinizma kaže, neka vam ne daje lažne nade to što moja malenost šatro posprema pojmovni nered, to je samo zato što je članica esnafa džaba molera, kojima u ovakvim okolnostima posao cveta.

Dakle ovako. Biti protiv Vučića (bilo koga uostalom) legitiman je politički stav – doduše u startu defanzivan, inferioran u odnosu na ofanzivni stav „za nešto“ – ali nije „građanska“ vrlina, pogotovo nije politički program, a pogotovo to nije kad se švindleraj, bezidejnost i beslovesnost (sa podrškom od 8,5 %) pokušaju ojačati i omasoviti talibanskom ideologijom „ko nije sa nama, taj je sa Vučićem“.

Vrhovna politika je daleko od bilo čega dobrog – sve je bliža bad tripu – ali Vrhovno Prevashodstvo je savladalo osnovne političke veštine, uključujući najosnovniju – veštinu pridobijanja ljudi za svoju politiku.

Svi su Vrhovnom dobri – i goli i bosi i kljasti i sakati i šuti i rogati, za razliku od probirljivih mačaka sa jebališta koje – ne znajući valjda šta da rade sa masovnošću podrške – birkaju, vrše selekciju i – još dok nisu na vlasti, a šta će raditi posle ne zna se – difamiraju, šikaniraju i prete svakom za koga im se makar učini da ima bilo kakvog kontakta sa državom poistovećenom sa Vrhovnim Prevashodstvom.

Pa tako kad prof. Teodorović, koji je preko profesorstva i akademstva u tesnoj vezi sa državom (tj. Vučićem), Bajagi nabije na nos što je pevao na nekom gradskom (državnom) trandibalu, za rezultat ima da Bajaga (ako ima iole pameti, a siguran sam da ima) ni u snu neće glasati za bilo koga koga Teodorović „podržava“.

I to s pravom. Prekardaših. Nastavak u sutrašnjem broju.