Ćirjakove sise 1

Već sam ranije bio načuo, a prekjuče i pročitah u Danasu, da će skorih dana biti objavljena sabrana Dela Radomira Konstantinovića i prva mi pomisao bi da će se naš stari znanac Abu Ćirjak zdravo struniti kad čuje za najavljeni trijumf autošovinizma, a kad sam već pomislio na Ćirjaka, ne mogodoh a da se ne zapitam gde li je, šta radi, šta sanja, šta mu se događa?

Onda se setih da nije teško proveriti gde je i šta radi jer je, nakon što je skupa sa Smajlovićkom najuren iz Rotopalanke, Ćirjak pokrenuo/lansirao internet blog/proseravaonicu/sajt pompezno naslovljen „Nepismeni đavolji advokat“, sa koga srpskom narodu i senatu podastire svoja smatranja na razne teme, u stvari džaba kreči, kao i mi ovde, samo sa „obrnutim predznakom“.

Svratih, dakle, do đavolje advokatske kancelarije, da bih se tamo uverio da je optužnica protiv Konstantinovića još aktuelna, mada ga Ćirjak više ne tereti za autošovinizam nego za novotariju iz đavolove automehaničarske radionice – autokolonijalizam. Ako se pitate šta bi autokolonijalizam mogao biti, znajte da sam se i ja to pitao, ali sam brzo dokonao da je to još jedno veliko dijalektičko ništa koje dolazi posle autošovinizma, a prethodi autoimperijalizmu, samo čekajte.

Kad sam već navratio u kancelariju, red je nalagao da nešto i pročitam iz bogate advokatske ponude, pa sam stisnuo muda, začepio nos i upustio se u čtenije teksta pompeznog naslova „Nevolje sa ne-Vučićem ili neka cveta hiljadu simulacija“. Stigao sam negde do polovine, dalje nisam mogao, sledstveno će i prikaz Ćirjakovih smatranja biti polovičan.

Taj tekst, međutim, dopola obavezno treba pročitati jer se nigde drugde ne može pročitati genijalna misao da je “ Željko Mitrović na jedan jako uverljiv i zabavan način u Šimanovcima ogolio drugi najveći problem naše tranzicije“. Sad se vi verovatno pitate da je najveći problem naše tranzicije, supremacija lopovskih elita (svih boja), ali nije – problem su „Konstantinovićevi sledbenici za koje je problem u nama“, a ne, valjda, u trulom Zapadu koji nam neprestano pravi probleme zato što smo „različiti“.

Ima još mutivoda, nije samo Konstantinović uzrok naših autokolonijalnih posrnuća i nesreća, tu su i Bećkovićeva, Bakić, Pančić, Kesić i neki Dražić (valjda misli na našeg glodura) koji su se – pazite sad – „navukli na Vučića“, a navukli su se – naučava Ćirjak parafrazirajući Miljkovića – „jer su navlačenju bili skloni“. Da ne dužim, vredi pročitati dopola. Zašto? Zato da biste se ismejali i isplakali.

Jer ko ne bi pustio suzu kad iz Abu Ćirjakovog pera dozna za slučaj nekog dilbera iz Bosne koji se zadužio da bi mu ćerka ugradila silikonske sise i tako se opremila za učešće u rijalitiju. Sledstveno – da bismo se nasmejali – Ćirjaku toplo savetujem da promptno ugradi silikonske sise. Samo mu one fale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.