Nebojša Lukač 1Foto: Stanislav Milojković

Bez ikakve potrebe. Meni lično dibidus je svejedno da li je glasina tačna ili nije, a mislim da bi i Đidu i Lukačevoj trebalo da bude svejedno.

Nije to bilo jedino serivo prekjučerašnjeg dana

Evo, recimo, posle dužeg vremena ponovo sam gostovao u kolumni krleta22 – baš me ovih dana krenula gostovanja – koja beše posvećena opstojatelstvima u vezi sa kratkotrajnim, ali spektakularnim bolovanjem A. Vučića, koje jeste – to je ona polovina gde je krle22 tradicionalno u pravu – podgrejalo zloguke nade pretendenata na presto u smrtni ishod, ali je i vladajuću psihodeliju podiglo do zvezdanih dubina, pa čak i do inovacija u kardiovaskularnoj dijagnostici, poput tvrdnje da je uzrok Vučićevog bolesti – „pitanje koje mu je postavio novinar N1“.

Elem, plajpiči me u krle22 u serivu kolumne, a u stvari se igra s glavom. Ne mogu da verujem da obično dobro obavešten, kakav je, nije čuo najnoviju svetu opozicionu istinu da sam ja Vučiću korisniji od Laze Ristovskog.

Zar ne pomišlja da bi mu se, džarne li u mene, lako moglo dogoditi da na jedan moj mig završi kao patronažna sestra u u Domu zdravlja u Mladenovcu.

Izgleda da je i Utisak nedelje u kome sam pretprošle nedelje gostovao ostavio loš utisak na Krleta, a ja sam stekao snažan postutisak da je krle22 u stvari Jasmina Lukač.

Skandalizovan do poluamoka mojim izricajem da je za vakta carstvija JexS-ovog i njegovog, ONO što danas radi sa OVE, radio sa ONE strane TV ekrana, uložio je poveliki, ali neuverljiv napor da to demantuje, iako urednici pod strehom pustoline na Andrićevom vencu znaju da ih je povazdan zivkao i zajedno sa njima uređivao stvarnost.

Za razliku od mnogih, krle22 je spreman da uči, ali ne uspeva da savlada gradivo, nije tu izuzetak, pravilo je. Ne mere naprosto krle22 da ukači da JexS-u i njemu uopšte nisam zamerao to što haraju medijima – to sam zamerao promiskuitetnim medijima – nego to što u tupoumnosti ne uviđaju da se promiskuitet ropskopodaničkih medija na kraju žestoko olupa o glavu – pardon, o dupe – robovlasnika.

Ako misleći kratkouno da radiš na svoju polzu, medije koristiš kao Sebastijan za nabijanje u glavu opoziciji, čim druga postane sudija – a u Srbiji srazmerno često postaje – promiskuitetni mediji ti u znak nezahvalnosti nabiju sami sebe u dupe, pa ti uši otpadnu, a i triper možeš fasovati.

Nije krletu22 bilo pravo, bilo mu je, štaviše, vrlo krivo, ni što sam ga „prepoznao“ kao raskrinkavača fiktivnih atentata na srpske predsednike (svih boja). Pokazao se dobro na tom poslu, istrajan je pa me ne bi čudilo da se (relativno) skorih dana pojavi na „oslobođenom“ spisku sa replikom. „predsedniče, Đilas, pazite, metak“.