Na kraju se, cenjeni publikume, pokazalo da je jedini čovek koji je video neke vajde od takozvanog demokratskostranačkog spinovanja i još takozvanijeg marketinga u stvari Jeremiću Vuče, „predsednik sveta“! Ispekao je dobro taj hadžija najunosniji srpski zanat – politiku.

Iako tipičan primer ovdašnjeg džiberskog duha, Vuk J. je očigledno tokom školovanja u inostranstvu usvojio i dosta od zapadnjačkog racionalizma. Ispade da je, bar kada su lični interesi u pitanju, učenik višestruko nadmašio razrednog starešinu. Vrlo interesantnim hokus-pokusom, uz malu pomoć Rusa, mlađani se i ambiciozni Jeremija instalirao u UN i sada predsedava svetom, kako su to svojevremeno ponosno obznanile ovdašnje novindžike.

Šta Vuk tačno radi u GS UN, pojma nemam, a da budem iskren, zaboli me i Crven Ban. Što uopšte ne znači da i moja malenkost nema određenog iskustva sa ujedinjenonacionalistima, to jest sa uposlenicima zgradurine na Ist Riveru. Tokom boravka na Kipru sretao sam ovde-onde službenike i službenice UN i stekao sam (možda pogrešan utisak) da je krađa Božijih dana jedina stvar kojom se te dame i ta gospoda bave. Inače, za povelike pare. Naši turbopatrioti greše u mnogim stvarima, ali u jednoj su u pravu: uticaj Organizacije Ujedinjenih nacija na globalna zbivanja i njihov doprinos svetskom miru je – užičkim žargonom rečeno – ravan Pengovim mudima. Na čelu sa Vukom Jeremićem.

Ali to nije naša tema. Vratimo se marketingu. Jeremija se, blagovremeno iskrcao sa broda u potonuću, namestio se u Njujorku, takođe za lepe pare (ne, međutim, UN-ove, nego naše) i – šta nam tamo Vuko radi? Bori se za „srpsku stvar“. Lumpuje po kafanama, kolje prasad, proserava se po tviteru, rečju: iz srca Imperije vodi (prilično uspešnu) političku kampanju u zemlji. Rejting mu, vidim, raste. Čas povratka u otadžbinu se bliži, pazite šta ću vam sad reći: pred tim mladim čovekom je velika politička budućnost. Budući da ga novi demokratskostranački bos baš i ne podnosi, „predsednik sveta“ će, garant, uhlebljenje pronaći u nekoj drugoj, patriotskijoj stranci. O tom, međutim, potom. Taman se slegla afera sa krmkom nabijenim na kolac, eto ti ga Vuk na naslovnim stranicama sa još jednom „srpskom pobedom“. O čem se radi? Za retke koji to ne znaju: Vuko sprema proslavu Srpske nove godine u UN. Četrnaestog januara će upriličiti, je li, party. A šta će tamo biti, o tome novinčine izveštavaju ovako: „Hor Viva Voks će u repertoar, specijalno za ovu priliku ubaciti i nekoliko tradicionalnih srpskih numera. Za vreme koncerta na video-bimu će se smenjivati prikazi iz srpske istorije i kulture.“ A đe su tu trubači?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.