Juče nam je divan dan 26. 1Foto: Privatna arhiva

Juče je, svečano i radno, Danas proslavio 26. rođendan. Na adresu slavljenika neprestano stižu čestitke, pohvale, poruke, poklići, uzdasi, pozdravi i želje. Izdvajamo neke.

Jedan je Danas! Bez Danasa život ne bi imao smisla. Iz minuta u minut, iz sata u sat, danju, noću, leti, zimi – uvek Danas! Kolaborirala bih bez Danasa. Ana Brnabić, premijerka.

Čestitam! Kosta Trifković.
I ja! I ja! I ja! Ja Jelena Karleuša.

Iz drona se vidi da je Danas mali po tiražu ali sa velikim… potencijalom. Zato mu ne okrećimo leđa. Pink mobilijar (Dragan J. Vučićević, Nebojša Krstić, Dejan Vuk Stanković, Boža Spasić, Milan Lađević).

Dragi Danase, očarana vašim napisima, fotografijama i karikaturama, ustreptala i puna srca, poslala sam vam jedan veoma skupoceni poklon za rođendan. Sigao mi jutros. Vaša Jovana Jeremić, koleginica.

Ah, Danas… Bakarec.

Oh, Danas… Milenko Jovanov.

Oduvek sam voleo i cenio Danas i predsedike. Mnogi novinari i saradnici ovog uglednog glasila, mnogi predsednici dobitnici su nagrade Braća Karić. Bogoljub, zauvek.

Svakom ko napada naš Danas sa ovog mesta poručujem da začepi svoja gubava, crvena usta. Čiča Gliša.

Dok gradimo pruge i puteve, škole i bolnice, dok otvaramo fabrike i radna mesta, dok povećavamo plate i penzije, ovaj ološ, ovi lopovi i nitkovi, lažovi i bitange, ovi lešinari i hijene hoće da unište jedno objektivno i nezavisno glasilo, hoće da unište naš Danas.

E ne dam!

Ne dam i nikad neću dati Danas!

(Iz Obraćanja)

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari