To kad uhvati ne pušta 1

PONAVLJAČI

– Presipajte odande u onu kutiju.

– Je l’ lopatom?

– Lopatom… A sad u onu tamo.

– Ali, šefe, to je opoziciona kutija, sa liste onih ološa.

– Da, ali naših ološa…

SILICIJUMSKA DOLINA

Srpska vertikala pa nizbrdo. Prođe se “Grčića pečenjara” i ganc nova crkva “Svetog Mrate” pa klaj-klaj kroz “zabran” pokojnog Cveje i eto “Parka nauke”. I levo i desno, po uzbibanim brežuljcima naučnog lidera u regionu, nanizali se univerziteti, akademije, instituti, laboratorije i ostale ustanove za negovanje naučne misli, umetničkih pravaca i starih zanata. Svuda se uočava akademski duh i živa aktivnost. Na ćuviku poviše “Cvejinog zabrana” univarzitetski profesor, dr. Aleksandar Martinović, drži čas iz otijatrije. Malo dalje, u svečanoj auli uglednog “Megatrenda”, održava se seminar o aktuelnim izazovima u visokom školstvu. Tamo u kačari, master Toma Nikolić i magistar Velja Ilić duboko zamišljeni – duet, a dr Jorgovanka Tabaković i ne izlazi iz duboke zamišljenosti ni na ručak. Svuda okolo, po kabinetima i laboratorijama, vredno misle i dr Nebojša Stefanović, i Proka Pronalazač, i Marijan Rističević, i dr Šapić, i dr Kilder, i Simo Spasić…

Ipak, jedan blistavi um, jedna neobuzdana naučna misao doseže neslućene visine. To je misao renesansnog mislioca i multidisciplinarnog pronalazača Željka Mitrovića, Leonarda 21. veka. Bilo da se radi o ingenioznoj sprajt metodi koronocida ili ozonoterapiji, o letelicama ili žeksalicama, o koturaljkama ili multipraktik dronovima, o tuš kabinama ili avionima, kamionima, milionima, luftbalonima – njegova misao leti, leti, leti… I to ne tamo-amo, ne cik-cak nego po crti!

Ugledni naučni radnik Predrag Sarapa smatra da je ovaj vizionar, teoretičar, inovator i realizator na korak do “Nobelove nagrade”, a uvaženi marketinški stručnjak Nebojša Krstić je siguran da će je i dobiti. Čim novi saziv Narodne skupštine izglasa Vučića za “Nobela”.

    KONTROLA

– Da li je sve pod kontrolom?

– Jeste, šefe.

– I korona?

– I korona, šefe.

– I Krizni štab?

– I Krizni štab, šefe.

– I opozicija?

– Opozicija? Šta je to?