Tužna je nedelja 1

… Mada je cveće svuuud. (KUD Opozicija).

POSELO

Poštovani i ostali dragi potrošači Danasa, dok čitate ove redove, u Beogradu se okuplja cvet srpske pameti, učenosti, znanja i poštenja – počinje Izborna skupština Srpske napredne stranke sa sve Gangulom. A sa gostujućom koalicionom Krkobabića hrizantemom, Karića muškatlom, Vuk fikusom, Rističević zumbulom, Vulinovim makom i Pastorijom biće to pozamašna kita.

(Ova kita cveća krasila bi današnji svečani skup ali je svečani skup opet odložen. Kita je stavljena u vazu do daljeg).

METRO

Zagledan decenijama unapred, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao nekako do Novog Sada gde je opet svečano otvorio radove na najbržoj pruzi u regionu Beograd – Budimpešta. Tako je u Makišu počela izgradnja beogradskog metroa. Aja Jung kupila kartu. Opet.

PROTEST 1.

Povodom početka radova na izgradnji beogradskog metroa, u organizaciji Ekološkog ustanka, u Makišu je održan protest protiv rupe za metro sa nadahnutim govorima, oštrim porukama, izričitim zahtevima i igrankom. Protest je trajao do podne, a onda su ustanici požurili kućama da im se ne ohladi supa.

BUDŽET

U Narodnoj skupštini Srbije usvojen je budžet za 2022. godinu. Za Predlog budžeta glasalo je 203 od prisutnih 204 odrasla narodna poslanika, jedan narodni poslanik je bio uzdržan.

I tako su Kebara, Pilja, Langura, Bakarec, Atlagić, Lav Gligorije i ono resto izglasali budžet. I Zakon o eksproprijaciji, usput.

PROTEST 2.

Povodom Zakona o eksproprijaciji, ispred Predsedništva Srbije, organizovan je protest protiv Zakona o eksproprijaciji. Posle nadahnutih govora, oštrih poruka i zahteva da se Zakon povuče, okupljeni su požurili kućama zbog mraka, a i da se večera ne ohladi.

SOČI

– Ej, uhnjem…

– Nu, što ti menja tak uzdišeš, daragoj Aleksandar Anđelkovič?

– Muka me naterala, moj Volođa, gasna muka.

– Samo to muči tebja?

– To…

– Ma pusti gas, galjupčik, davaj da popijemo nešto. Šojgu, votku davaj! Nazdrovlje!

– Živela Srbija!