Tramp Junior, Hanter Bajden i Danilo Vučić 1Foto: Radenko Topalović

Posle intervjua Zorane Mihajlović novinama Nova, Danilo Vučić je promovisan u meru uređivačke politike, etalon profesionalnosti, etičnosti ovdašnjih medija, a odnos prema liku i delu predsednikovog prvenca simbolizuje neku vrstu mažino linije ovdašnje medijske scene.

Sa jedne strane imate one za koje je Danilo skroman i smeran mladić.

„Dete radi u vinoteci, ide, uči da kuva, jer želi da se bavi time“, pojasnio je jednom prilikom njegova tata otkrivši i da je Danilo „bio na Halkidikiju, neki paradajz turizam, tamo gde idu ovi naši Srbi“.
Jednom rečju, dečko voli sve što vole mladi, fudbal ponajviše.

Nasuprot su „bitange“, kako ih naziva Vučić senior. To su oni koji tu i tamo viđaju, pa i uslikaju Danila sa izvesnim Acom Rošavim i inim članovima, kako se navodi, navijačke grupe „Janjičari“, poznatoj uglavnom po nekadašnjem vođi Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi, i njegovom nasledniku na toj prestižnoj poziciji Veljku Belivuku.

I tu ne bilo ni po jada za novinarske „bitange“. Nevolja je što je predsednik Srbije otkrio da on i njegovi trbuhozborci uskraćuju svoje prisustvo u svim tim medijima upravo zbog objavljenih storija o Danilu.
Možda je iluzorno ali da vidimo a propos ove priče kakva je situacija u drugim državama.

Primera radi, na „trulom Zapadu“, za razliku od emirata i sličnih političkih sistema, je nešto drugačije stanje.

Uzalud je Margaret Tačer više puta kazala da je njen sin Mark u stanju da „Eskimima proda sneg, a Arapima pesak“. Ugledni Gardijan, pre svega, ali i ostali mediji, nisu se libili da pišu o „nesposobnom maminom sinu“ i njegovim biznis poduhvatima u Ekvatorijalnoj Gvineji i u Republici Sao Tome i Principe.

I u Americi članovi predsedničkih porodica nisu bili nimalo zaštićeni.

Bez obzira što je tata često govorio da je Donald Tramp Junior „divan mladi čovek“, to nije sprečilo tamošnje medije da se detaljno bave aferom u vezi susreta sa ženom, za koju mu je rečeno da je pravna zastupnica ruske vlade, ne bi li dobio korisne informacije o demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton. NJujork Tajms prvi je izvestio o tom susretu.

Hanter Bajden, sin američkog predsednika DŽozefa Bajdena, često se nalazi u centru skandala. Nizale su se brojne priče o njegovim poslovima u Ukrajini, porezu, korišćenju droga i burnom privatnom životu. Hanter se našao u centru pažnje i zbog veze koju je imao sa Hejli, ženom svog brata Boa Bajdena nakon njegove smrti.

Bil i Hilari Klinton prošli su i mnogo gore. Kako je preneo i ovdašnji Alo/Telegraf.rs mnogi američki mediji su pisali da Bil Klinton nije biološki otac ćerke Čelsi koju ima sa Hilari, već da je to dugogodišnji Hilarin saradnik Vebster Habel.

Kao, što se vidi, deca i ostali članovi porodice državnika uvek su i svuda pod paskom medija.

I zato, ako je reč o tome, Danila Vučića medijski zloupotrebljava, i to u političke svrhe, jedino njegov otac i niko drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari