Sekta u Humskoj 1 1Foto: Luca Marziale / Danas

Pre tri, tri četiri godine u jednom supermarketu na Ceraku naleteo sam na Nikicu Klinčarskog, bivšeg fudbalera a potom i trenera mlađih selekcija Partizana. Posle konvecionalnih propitivanja: kako si,gde si, šta radiš, … upitah ga i šta ima novo u Partizanu.

– Ne znam. Oterali su i mene. Nije to više onaj klub koji pamtimo ti i ja. To je sada sekta – rezignirano mi je odgovorio Klinčarski.

Pomislio sam da preteruje, ogorčen je što je morao da ode iz iz „njegovog“ Partizana. Dva, tri meseca kasnije pozvao me je direktor DAN GRAF- a Dušan Mitrović.

– Živac mogao bi da odeš u „tvoj“ Partizan. Još nam duguju pare za „Crno-beli svet“ – rekao mi je Mitrović.

To je bio dodatak koji je sportska rubrika Danasa pravila za svaku utakmicu koju su crno-beli igrali kao domaćini, još dok je generalni sekretar kluba bio Žarko Zečević, nastavili sa Gordanom Petrićem i sa Darkom Gruborom.

Dolaskom Miloša Vazure saradnja je prekinuta. Dug je ostao.

Sa svim papirima koji potvrđuju opravdanost potraživanja odoh u Humsku 1.

Na pitanje portira gde sam pošao objasnio sam mu da idem kod „generalnog“, rekao mi je da je on negde na sastanku.

– Dobro, idem onda kod Ljilje, njegove sekretarice – rekao sam mu i pokušao da krenem uz stepenice.

– Ljilja nije više sekretarica, ona sada radi u marketingu – objasnio mi je i preprečio put. Ostavio sam mu koverat, telefonom objasnio novoj sekretarici o čemu se radi. Vazura se ni tada (kao ni do dana današnjeg) nije odazivao na pozive i poruke.

Miloš Vazra je u Partizan došao 2014. godine, a u svetu fudbala bio je potpuni anonimus. Tek se kasnije saznalo da je kum Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, čiji je otac, Vladimir, bio potpredsednik kluba.

Iste godine kada je došao Vazura, Milorad Vučelić je bio potrpredsednik Fudbalskog kluba, godinu dana kasnije izabran je za predsednika JSD Partizan, a 2016. i za prvog čoveka FK.

Osim što su iste godine došli u Humsku 1 zajednička im je i bliskost sa Socijalističkom partije Srbije.

Ivica Ilijev je podneo ostavku. Nema sumnje da je (i on) krivac za to što su crno-beli ovog leta ostali bez trenera i 14 fudbalera. Za sada. Krivci su i ostali iz rukovodstva kluba, Vučelić i Vazura pre svih. Hoće li i oni podneti ostavke, ili…

Možda Klinčarski i nije preterao kada je rekao da to nije više „onaj Partizan“ već (samoubilačka) sekta.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.