Ivo Andrić ili Bog ne postoji a stvara

Ostavite komentar

  1. Prevod je isti i na srpskom i na bosanskom. Jedino su bosanci udarili ijekavicu. Martens je principijelni ideološki neprijatelj srpstva u duhu redakcije FAZ, u kojoj već dugo radi. Pekovićeva kritika je površna.

   1. Obrazložite tvrdnju o površnosti Pakovićevog napisa.

    1. … i kako je Martens „principijelni ideološki neprijatelj srpstva“, pa još „u duhu redakcije FAZ“?

 1. Dovoljno je shvatiti i prihvatiti barem ono sto Andric sam o sebi govori. A to je da priznaje da je bio licemer, dvolican i covek greha i promasenog zivota( ne racunajuci dela kao pisca). Znao je da se ogresio, tesko, o Bosnu, ljude, sudbine miliona, kroz bludne staze podanistva velikosrpstvu. Na koncu je, ipak dosao“tube“( pameti), priznao teske zablude i grehe…Sto je tako vazno a mnogi „Srbi“( Kusta, Bazdulj,Dodik,Kapor i ostali Bosanci) to bestidno, kao i svoje bosnasko poreklo i vlastite zablude i grehe, guraju bedno pod tepih u kurvanjski zaborav . Andric je dao svu nagradu od Nobela svojoj Bosni, kao priznanje i pokajanje za nepravdu koju je sejao- kroz svoj politicki angazman i neposten opis tog „tamnog vilajeta“- svojoj bosanskoj raji…

  1. Vito druze, vidis kako je odmah mnogo bolje kad popijes terapijicu?! Smislenije, povezanije, u krajnjoj liniji ozbiljnije i bre brate mili normalnije!
   Pozdravljam

 2. Andric je genije.Nece majka roditi takvog za sledecih 100 godina.Nema jaza izmedju Andrica coveka i Andrica pisca.Sve je rekao o coveku i njegovoj sudbini.I njegova beseda prilikom urucenja Nobelove nagrade knjizevno je delo.Citajmo ga,sve je rekao i predvideo da cemo se ponovo izmedju sebe poklati kao nijedan narod u Evropi.TitovaJugoslavija se ogresila o njega jer ga je razvlacila po beznacajnim knjizevnim skupovima,partijsim sastancima na kojima se gubilo vreme.A to gubitnicko vreme oduzelo nam je jos neku Andricevu pricu o ljudskoj sudbini.

Ostavite komentar

Dijalog

Naslovna strana

13. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.