Za razliku od istoimenog kviza koji ima gledanost i ugled, priznaje samo tačne odgovore, a nema para, fudbalskoj reprezentaciji Srbije sa sve Savezom i selektorom para ne nedostaje, gledanost i ugled su u slobodnom padu, a odgovora ili nema, ili su pogrešni, pa i lažni.

Nije da je sve počelo od smene Slavoljuba Muslina, samo se nekako to obeležava kao nova era „slagalice“ u našoj krovnoj loptaškoj organizaciji. Koju su oni (slagalicu) unapredili do te mere da su joj davali novu dimenziju i kad (redovnije) prećute, i kad (ređe) progovore. Nikad do dan-danas nismo dobili zvanično objašnjenje zašto je selektor koji se na Mundijal plasirao kao prvi u grupi smenjen, osim suludog – „da su se koncepcije njega i Saveza mimoilazile“. I što je još zabavnije, skoro sva nagađanja čaršije o razlogu smene pokazala su se kasnije tačnim. I po tome ko je na Mundijalu igrao sve vreme, i ko je na svakoj utakmici ulazio makar na kratko, i ko je igrao svoje „oproštajne“ minute.

Smenjen je i kapiten, verovatno se i on razilazio sa nekom koncepcijom svlačionice, jedini dostupan razlog bio je da je to „odluka i pravo selektora“, očigledno je da je on taj ispit još tad položio pošto je na trenerskoj školi diplomirao tek pre par nedelja. Svi igrači su to prećutali, čaršija je opet zablistala u asocijacijama i pogodila odmah konačno rešenje. Kapiten je jedini javno pitao zašto je Muslin smenjen, a u FSS je pitati strogo zabranjeno, a javno pitati – nezamislivo. Na Mundijal su, u skladu sa igrom „skrivalicom“, otputovali novinari kojima je bilo jasno da pitanjima „remete mir u reprezentaciji“, pa su pitali ono sve „patriotski“ i „prazno“ i prećutkivali isto tako.

Igra je nastavljena i posle: niko nije rekao da su pobeda i dva poraza na Mundijalu (ne)uspeh, niko nije priznao da su tražili zamenu Krstajiću pa odustali posle dve „korpe“, a od tada je „slagalica“ ušla u kontinuitet. Sve što je iz FSS-a rečeno, i ko je pravio „puč“, i ko je „povređen“, i ko „bira“, i ko „neće da igra za Srbiju“ i šta je selektor kome rekao, a šta oni njemu, bilo je demantovano iz prve ruke, ili letimičnom proverom po internetu. A u FSS su i posle svega ostali dosledni da „veruju sebi na reč“.

Organizacija koja se od mangupa u svojim redovima brani spoljašnjim neprobojnim zidom, za vikend će izabrati svog starog-novog predsednika, jednoglasno, svečarski i uz aplauze samima sebi.

Novi ciklus njihove „slagalice“ moći će da počne.