Kultura

Otkazani Mokranjčevi dani i Jesenji vašar u Negotinu 2

Otkazani Mokranjčevi dani i Jesenji vašar u Negotinu

Jubilarni 55. Mokranjčevi dani, kao i Jesenji vašar u Negotinu odloženi su zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopšteno je danas nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije opštine Negotin.

Interkulturalni dijalog 9

Interkulturalni dijalog

Fondacija Nišvil, zajedno sa partnerima – organizacijama Syri Blu iz Tirane (Albanija) i Jana Project iz Algera (Italija), tokom 2019. i 2020. realizuju međunarodni projekat Džez i interkulturalizam – JAIN, koji je podržan kroz EU program Kreativna Evropa.

Pozorišna predstava na novoj Letnjoj sceni 10

Pozorišna predstava na novoj Letnjoj sceni

Nakon više od šest meseci, petrovačka publika, koja se iskreno uželela teatra u svom gradu, imala je priliku da uživa u pozorišnoj predstavi i to ovaj put premijerno na novoj Letnjoj sceni.

Uz osmeh završen 7. Šekspir festival 12

Uz osmeh završen 7. Šekspir festival

U autentičnom ambijentu pod vedrim nebom, kao u vreme najvećeg dramskog stvaraoca, sinoć je, 16. septembra, uz ovacije publike spuštena zavesa na 7. Šekspir festival!

Počelo snimanje dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću 13

Počelo snimanje dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću

U rodnom gradu Zorana Radmilovića, Zaječaru, započelo je snimanje dokumentarnog filma Glumčina . Saradnik na scenariju filma posvećenog Zoranu Radmiloviću je glumac Milan Caci Mihailović,  reditelj Vladimir Ristić, producent  je Siti produkcija iz Niša , a koproducent zaječarsko Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.