Kultura

Nisam hipi majka

Irena Mišović, poznata manekenka koja je brendirala sebe osmehom, modna novinarka i odnedavno dobitnica nagrade „Duga“ za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije, trenutno je na Hvaru.

Evropska premijera „Kosmosa“ u HD Odiseji

Posle prošlogodišnjeg velikog uspeha „koncerta-prvenca“ na otvorenom sa 30 hiljada posetilaca, Beogradska filharmonija danas je najavila drugi muzički piknik pod zvezdama na kome će 24. juna u novobeogradskom bloku 13 publiku povesti put svemira.

Koncert povodom 100 godina od rođenja Bernštajna

Kamerni orkestar Muzikon će 14. juna u Velikoj sali Domu omladine Beograda izvesti koncert posvećen stvaralaštvu Leonarda Bernštajna i kompozitora koji su uticali na njegov rad.

Potpisani ugovori o finansiranju zadužbina

Ministrastvo kulture i informisanja je za ovu godinu izdvojilo 610.000 dinara za Zadužbinu Dositej Obradović i 731.562 dinara za Vukovu zadužbinu, izjavo je danas ministar Vladan Vukosavljević, prilikom potpisivanja ugovora o sufinansiranju rashoda i izdataka tih kulturnih ustanova.

Piroćanci pobrali aplauze bugarske publike

Hor „Sveti Jovan Zlatousti“ iz Pirota učestvuje na Međunarodnom Festivalu pravoslavne muzike, pod nazivom „Sveta Bogorodica – Dostojno jest“ koji se održava u Pomorju u Bugarskoj od 6. do 10. juna.

Knjiga „Beograd kao autobiografija“ Mirjane Popović Radović

Rukovodeći se idejom da je „važno za Beograd da ima svoju knjigu duhovne odanosti, umetničkog i kreativnog izražavanja“, Službeni glasnik objavio je knjigu Mirjane Popović Radović „Beograd kao autobiografija“, čije je prvo izdanje iz 2013, koje je izdao Orionart, rasprodato.

Blokiran račun Narodnog muzeja u Vranju

Račun Narodnog muzeja u Vranju blokiran je zbog skoro 3,9 miliona dinara, nakon što je Osnovni sud presudio u korist stanara iz solitera D u bloku Pošta-banka koji su tužili Muzej za korišćenje prostorija u kojima je stvaralo nekoliko umetnika.

Nagrada “Miloš Žutić” posthumno Glogovcu

Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije za nagradu „Miloš Žutić“ odlučio da je najbolje glumačko ostvarenje u prošloj pozorišnoj sezoni uloga Hamleta nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca u istoimenoj predstavi, saopštilo je danas Udruženje.