Kultura

"Pusto tursko" u Atrijumu Narodnog muzeja 2

„Pusto tursko“ u Atrijumu Narodnog muzeja

U Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu danas je predstavljena nova knjiga diplomate, islamologa i profesora Darka Tanaskovića „Pusto tursko“, koju su udruženim izdavačkim snagama izdali: Institut za političko umrežavanje, Institut za evropske studije i Informatika.

"Nešto prerušeno u ljubav" 3

„Nešto prerušeno u ljubav“

„Dok sam bila mala otac me je tukao, vređao i maltretirao“, piše u svojoj upravo objavljenoj autobiografiji izraelska književnica za decu Galija Oz, ćerka jednog od najvećih izraelskih književnika Amosa Oza.

"I to se zove ljubav" premijerno u NP Užice 8

„I to se zove ljubav“ premijerno u NP Užice

Predstava „I to se zove ljubav“, originalnog nazva LUV, čiji autor je američki dramski pisac Mari Šizgal (1926-2020), a koju je režirala Ksenija Krnajski, premijerno će se izvesti u NP Užice u subotu, 27. februara, od 19.30.

Retko viđena Van Gogova slika biće izložena pred aukciju 10

Retko viđena Van Gogova slika biće izložena pred aukciju

Retka slika holandskog impresioniste Vinsenta van Goga (Vincent van Gogh) koja prikazuje uličnu scenu u pariskom kvartu Monmartr će biti predstavljena javnosti prvi put pre nego što bude data na aukciju idućeg meseca.

U pripremi još jedan dokumentarac o slavnoj pevačici 11

U pripremi još jedan dokumentarac o slavnoj pevačici

Nakon što je dokumentarac „Framing Britney Spears“, koji je producirao Njujork tajms, postao najgledaniji film ove godine, i platforma Netfliks objavila je da priprema dokumentarni film o slavnoj pop zvezdi Britni Spirs.

Romčević: Treba oformiti etičku komisiju 14

Romčević: Treba oformiti etičku komisiju

Članovi komisije za sufinansiranje domaćeg filma sa nacionalnom temom Filmskog centra Srbije koja je 2018. godine izabrala projekat „Dara“ Predraga Antonijevića kažu za Danas da nema reči o plagiranju scenarija „Djeca Kozare“ Arsena Diklića, koji su oni na istom konkursu odbili.

Počinje snimanja filma “Trag divljači”, omaž “Crnom talasu” 15

Počinje snimanja filma “Trag divljači”, omaž “Crnom talasu”

Početkom marta počinje snimanje filma „Trag divljači“, čiji je scenario rađen na osnovu književnih likova Živojina Žike Pavlovića, jednog od najpoznatijih filmskih autora i predvodnika „Crnog talasa“, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući u Nišu.