Kultura

Noć muzeja i u severnoj Kosovskoj Mitrovici

U severnoj Kosovskoj Mitrovici otvorena je večeras „Noć muzeja “  a studenti i profesori Fakulteta umetnosti peti put učestvuju u organizovanju ove kulturne manifestacije .

Angažovani i buntovni autori

Slavni Žan Kokto je još davne ’53-54. godine, kao predsednik žirija Kanskog festivala, izjavio: „Festival u Kanu je apolitična ničija zemlja!“

Noć muzeja u subotu u više od 40 gradova Srbije

U subotu, 18. maja u više od 40 gradova Srbije biće održana 16. Noć muzeja a muzeji, galerije, kulturni centri i druge institucije biće otvorene za posetioce od 16 časova do ponoći.

Stendalov sindrom u Veneciji

Jesi li videla onaj bič što udara po zidu? DŽuf, džuf, džuuuuf. – Nisam – kažem iskusnoj koleginici, koja me gestikulacijom i imitacijom zvuka pobesnelog biča čini još radoznalijom da što pre pronađem taj rad.

Robert Patinson novi Betmen

Časopis Variety prenosi kako je studio Warner Bros pronašao svog novog Betmena u glumcu Robertu Patinsonu, bivšoj zvezdi filmova iz serijala „Twilight“.

Sve je spremno za 16. Noć muzeja

Ovogodišnja Noć muzeja će u subotu, 18. maja, sve od 16 časova do ponoći, dočekati hiljade posetilaca širom zemlje, a samo u Beogradu svoja vrata otvoriće muzeji, galerije i brojne druge ustanove kulture na više od šezdeset lokacija širom grada.

Alan Ford bio popularniji u Jugoslaviji nego u Italiji

I dan danas, kada više Jugoslavije nema, kada je ona samo prostor za sećanje na koliko toliko pristojan život i tragičan rastanak, građani svih zemalja koje su bile u sastavu te države se i dalje oduševljavaju pričama Alan Forda kao i 1970. godine kada se prvi put pojavio u tom kulturnom prostoru u izdanju Vjesnika.