100 najboljih pesama bili ajlišFoto: LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Kao i svake godine, portal Bilbord napravio je listu 100 najboljih pesama godine, a kažu da je godina bila šarolika.

Među 100 najboljih pesama nalaze se razni regionalni hitovi, poput onih iz Latinoamerike ili Južne Koreje, ali i pop pesme.

Neki iskusni muzičari imali su nove hitove, a pojavila su se i neka nova lica, o kojima će se tek čuti.

Naravno, ne sme se zaboraviti ni nezaobilazna i sveprisutna Tejlor Svift, o kojoj se puno govorilo, a koja se ipak nije našla u top 10.

Bilbordova lista napravljena je od pesama koje su ili izašle 2023. godine ili se našle na spisku Hot 100 tokom 2023. godine, a ovo je deset najboljih.

10. Rema & Selena Gomez, „Calm Down“

Originalna verzija pesme nastala je u februaru 2022. godine, a potom je nigerski umetnik uradio remiks sa Selenom gomez u avgustu iste godine. Ovaj remiks više se dopao fanovima i kasnije je dospeo na razne top liste.

9. Olivia Rodrigo, „Get Him Back!“

Mnogi smatraju ovu pesmu najboljom na njenom drugom albumu i sazrevanjem njegog stila koji je osvojio svet. Za mladu umetnicu već se pročulo, ali joj tek sledi uspešna karijera.

8. PinkPantheress & Ice Spice, „Boy’s a Liar, Pt. 2″

I ova pesma je prvobitno nastala 2022. kao odjek unutrašnjeg osećanja devojke koja nija dovoljno dobra za momka, iako je on lažov. A kada je početkom 2023. godine stigao remiks, nastala je jedna od najboljih pop pesama godine.

7. Troye Sivan, „Rush“

Mlada australijska zvezda do sada se fokusirala na sporije pesme, a ovaj letnji hit više je za klubove i ples. Sve odiše seksepilom i sugestivnošću.

6. boygenius, „Not Strong Enough“

Trio koji čine Fibi Bridžers, Džulijen Bejker i Lusi Dakus ovu pesmu je napravio kao miks suglasja i lepote svakog od njihovih pojedinačnih glasova. Folk-rok himna osvojila je mnoge u junu i popela se na vrhove liste.

100 najboljih pesama – top 5

5. Doja Cat, „Paint the Town Red“

Mnogi su ovu pevačicu optuživali da je sam đavo, a ona je rešila da odgovori tako što će sama sebe prozvati istim. Uzela je melanholičnu pesmu Dion Vorvik i napravila opasan hit.

4. Miley Cyrus, „Flowers“

Osim što je melodijia toliko zarazna da su je vrteli i oni koji nikad pre nisu čuli za Majli, ova pesma bila je nepresušan izvor za mimove. Oborila je i pojedine rekorde na listi najslušanijih.

3. Bizarrap & Shakira, „Bzrp Music Sessions, Vol. 53″

Ovo je još jedna pesma nastala nakon raskida, koja pokazuje koliko su žene jake, a naročito Šakira, kao i šta sve mogu. To je sirovi izraz svega onog što se u njoj skupilo i što je izašlo u vidu vrlo zanimljive pesme.

2. Billie Eilish, „What Was I Made For?“

Kao i svaki put kada im se ukazala prilika, Bili Ajliš i njen brat Fineas zadatak su shvatili ozbiljno i snimili pesmu za saundtrek filma Barbi koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Ova klavirska balada govori o dubokim osećanjima i apsolutno se uklapa u film.

1. SZA, „Kill Bill“

Drugi album pevačice obuhvatio je puno različitih žanrova, od grandža do gospela, ali ovo je ipak najveći hit. Naziv je referenca na istoimene filmove Kventina Tarantina, a ona se tematski uklapa u radnju u kojoj žena želi da se osveti svom bivšem.

Izvor: Billboard

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari