skubi duFoto: CARTOONS / ČTK / Profimedia

Čuveni animirani pas Skubi Du vratiće se na male ekrane u novoj verziji, ali ovog puta u igranoj seriji.

Igranu seriju Skubi Du otkupio je Netfliks, a radiće je Warner Bros. Television, zajedno sa kompanijom Berlanti Productions.

Za scenario će biti zaduženi Džoš Apelbaum i Skot Rozenberg, a ova serija zasnovana je na likovima kuće Hana-Barbera i predstaviće novu verziju popularnih animiranih likova.

Izvršni producenti su Greg Berlanti, Sara Šehter, Li London, Džoš Apelbaum, Skot Rozenberg, Andre Nemek, Džef Pinkner, Džonatan Gabaj i Adrien Erikson.

Kuće Berlanti Productions i WBTV stoje iza trenutnog Netfliksovog hita Dead Boy Detectives, kao i serija You i Chilling Adventures of Sabrina.

Franšizu Skubi Du stvorili su Džo Rubi i Ken Spirs, a prva animirana serija Scooby Doo, Where Are You! izašla je još 1969. godine.

Skubi Du je jedan od najvoljenijih crtanih junaka

Serija je pratila tinejdžere Freda Džonsa, Dafne Blejk, Velmu Dinkli i Šegija Rodžersa koji rešavaju naizgled natprirodne misterije sa svojom dogom koja govori i zove se Skubi Du.

Od prvog emitovanja, serija je dobila brojne nastavke i nove iteracije, odnosno pokušaje ributa, od kojih su neki bili više a neki manje uspešni.

Postoji niz crtanih i animiranih filmova, a 2002. i 2004. snimljena su dva igrana filma. Trenutno je aktuelna spinof serija Velma, koja je jedna od najlošije ocenjenih u istoriji.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari