margaretaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Samo nedelju dana nakon što je danska kraljica Margareta II abdicirala u korist svog sina, stiže vest da će dobiti seriju o svom životu.

Margareta II se odrekla trona nakon 52 godine i to objavila samo dve nedelje ranije u televizijskom prenosu.

A sada će ona dobiti seriju o svom životu po uzoru na Krunu, pod nazivom Af Guds nåde (Milošću božjom).

Radnja serije biće smeštena u palatu Amalijenborg, zvaničnu kraljevsku rezidenciju u Kopenhagenu, a počeće sa njenim rođenjem 1940. godine.

Producenti serije kažu da će priča biti ispričana iz ugla članova kraljevske porodice, ali i zaposlenih, kao i da će to biti priča o „jednoj devojčici i njenoj porodici“.

Margareta II (83) je ustupila presto sinu Frederiku (55) i ona je prvi monarh u skoro 900 godina danske istorije koja je dobrovoljno abdicirala.

Margareta II je sve iznenadila svojom abdikacijom

Po uzoru na „Krunu": Bivša danska kraljica Margareta II dobija seriju 1
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ova serija je u planu već godinu i po dana, a očekuje se da će biti objavljena naredne godine.

„Bez obzira na to da li ste rojalista ili ne i bez obzira na to kako to okrenete, ona ima veliki značaj za nas kao narod, ali i za ceo svet“, rekla je izvršna producentkinja Meta Luiz Foldager Sorensen.

„Maloj devojčici nije bilo namenjeno da bude kraljica, ali su se vremena promenila i ona je postala sjajna kraljica. Sada je vreme da ispričamo ovu veličanstvenu priču, koja će nam pružiti uvid koji do sada nismo imali.“

Autori nisu rekli da li će i koliko serija nalikovati Netfliksovoj Kruni, već da će pratiti istorijske događaje od Margaretinog rođenja.

Margareta je rođena u Danskoj pod okupacijom nacista, a njeni roditelji su kasnije postali kralj Frederik IX i kraljica Ingrid.

Tokom njenog tinejdžerskog doba, promenjen je ustav Danske tako da i žene mogu da naslede krunu, tako da je ona postala kraljica sa 31 godinom, nakon smrti oca.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari