Malin AkermanFoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Poznata holivudska glumica Malin Akerman biće voditeljka predstojeće Evrovizije koja će se održati u Malmeu.

Njoj će na bini društvo praviti i švedska voditeljka i komičarka ali i evrovizijska veteranka Petra Mede. Ova odluka i izbor voditeljke ne čudi mnogo kad znamo da je Akerman rođena u Švedskoj.

Ko je Malin Akerman?

Malin Akerman rođena je u Stokholmu 1978, a odrasla je u Kanadi. Danas živi u Los Angelesu. U detinjstvu se bavila klizanjem, u ranoj mladosti modelingom, ali njen pravi poziv sa kojim se proslavila u svetu bila je gluma. Prvi put smo je videli u filmu „Harold & Kumar Go to White Castle“, zapamtili u „The Heartbreak Kid“ i „27 Dresses“, ali svetsku slavu je doživela u filmu „Watchmen“, rađenom po čuvenoj grafičkoj noveli Alana Mura. Za ulogu Silk Spectre II bila je nominovana za nagradu Saturn za najbolju sporednu žensku ulogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malin Akerman (@malinakerman)

Mnogi će je pamtiti i po bizarnoj komičnoj seriji „Childrens Hospital“, ali i po ulozi u hit drami „Billions“. Ipak u poslednjih nekoliko godina, broj velikih uloga se smanjuje, kao i veličina produkcije, pa je sad česta u serijama lošijeg kvaliteta, ali i u švedskim filmovima.

Ipak, sa svim iskustvom koje ima, do sad nije bila u ulozi voditeljke:

„Ne mogu da opišem kako se osećam. Jako sam uzbuđena i pomalo nervozna, ali u pozitivnom smislu. Uvek mi se sviđao Eurosong, biti deo ovog fantastičnog šoua zajedno sa Petrom je ostvarenje sna. Osim toga, Petra je jedna od najsmešnijih žena koju sam ikad upoznala“, rekla je Akerman za Eurovision.tv povodom njene nove ulgoe voditeljke.

Pošto je rođena u Švedskoj i odrasla u Kanadi, Akerman je rekla da ima „komplikovana osećanja“ prema dve zemlje.

„Svaki put kada sam u Kanadi osećam se sve više kao Šveđanka, a svaki put kada sam u Švedskoj osećam se više kao Kanađanka. Pripadam na oba mesta i obe zemlje podjednako volim.“

Ona je švedska državljanka, ali ima stalni boravak u Kanadi. Američka državljanka je postala u oktobru 2018. godine. Osim što tečno govori engleski i švedski, govori i francuski i španski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malin Akerman (@malinakerman)

Godine 2008. Akerman se prvi put pojavila na AskMen.com listi „99 najpoželjnijih žena“ na 60. mestu. Iste godine, muški magazin Maksim ju je postavio na 59. mesto u svojoj godišnjoj rang listi „Hot 100“. Sledeće godine je skočila na četvrto mesto iste liste.

Kako kaže za sebe, odrasla je pod budističkim vaspitanjem, što dokazuje tetovaža cveta lotosa na gornjem delu leđa. Godinama se borila protiv disleksije, i muku je mučila oko pamćenja rečenica iz scenarija, zbog čega je mnogo reditelja dopuštalo da improvizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari