Disova nagradaFoto: Parobrod sajt/snimak ekrana

Predstavljanje laureta Disove nagrade, Nagrade „Mladi Disˮ, nagrada za esej i promocija izdanja 61. Disovog proleća biće upriličena u ponedeljak 27. maja, u 19 časova u UK „Parobrodˮ.

Program 61. Disovog proleća ponelo je naziv „Bio je divan mesec majˮ.

U programu učestvuju: laureat Disove nagrade Nenad Jovanović, dobitnik Nagrade „Mladi Disˮ, članovi žirija Dragan Bošković, Marjan Čakarević, Milica Ćuković, kao i Marija Radulović, Nataša Krivačević Popović i Tanja Vuković iz Gradske biblioteke Čačak. Učesnike i učesnice programa pozdraviće Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog programa UK „Parobrod“.

Po prvi put će, te večeri, biti predstavljena zbirka izabranih i novih pesama Nenada Jovanovića, laureata Disove nagrade za 2024. godinu, u okviru programa „Bio je divan mesec”.

O „Mesnatim cvetovima”, tek izašlim iz štamparske prese, govoriće Dragan Bošković, predsednik žirija za dodelu Nagrade.

– Za sve one koje žele da saznaju ko je ovogodišnji dobitnik Nagrade „Mladi Dis” i ko je autor najboljeg eseja o njegovom pesništvu – ovo je prilika za to. Milica Ćuković i Marjan Čakarević obratiće se u ime žirija koji su doneli odluku o nosiocima ovih nagrada – navedeno je na sajtu Parobroda.

Katalog koji prati izložbu „Kratak metar, negativ i stih” posvećenu laureatu Jovanoviću, a koja će svečano biti otvorena na završnoj svečanosti 61. Disovog proleća u Čačku, predstaviće autori – bibliotekari Tanja Vuković i Nataša Krivačević Popović.

Osim toga, biće izložen sadržaj 55. broja lista „Disovo proleće” za koji su ove godine pisali Dragan Bošković, Goran Maksimović, Gojko Božović, Jelena S. Mladenović, Jana Aleksić, Aleksandra Sekulić, Olivera Nedeljković i dr.

O manifestaciji „Disovo proleće” koju Gradska biblioteka Čačak organizuje po 61. put ove godine, govoriće bibliotekar Marija Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari