FerariFoto: Forward Pass - Album / Album / Profimedia

 

Novi film Majkla Mana Ferari ima velike pretenzije na nagrade, a u njemu Adam Drajver tumači Enca Ferarija.

Uz njega, tu je i Penelopa Kruz u ulozi Laure Ferari, a film Ferari debitovaće na Filmskom festivalu u Veneciji, nakon čega će biti prikazan i na Njujorškom filmskom festivalu.

Radnja filma odigrava se 1957. godine, kada je Encova kompanija u krizi, jer na vrata kuca bankrot, a on i supruga tuguju za sinom.

Enco tada odlučuje da uloži sve pare na jednu trku i to na onu čuvenu „Mile milja“, koja obuhvata hiljadu milja kroz Italiju.

U filmu glume još i Šajlin Vudli, Sara Gadon, Džek O’Konel i Patrik Dempsi, a ovo je drugi put da Adam Drajver tumači stvarne italijanske likove nakon filma House of Gucci.

Ferari je adaptacija romana

Majkl Man je film režirao na osnovu scenarija Troja Kenedija Martina, a koji je adaptirao knjigu Broka Jejtsa Enzo Ferrari – The Man and the Machine.

Film je sniman u Italiji sa mnogim nagrađivanim i nominovanim članovima ekipe, a on će ujedno i biti prikazan na zatvaranju Njujorškog filmskog festivala.

Umetnički direktor ovog festivala je izjavio: „Majkl Man je napravio mnoge sjajne filmove, ali možda nijedan toliko zanimljiv i dirljiv kao ovaj“.

Film Ferari u bioskope dolazi 25. decembra ove godine.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari