Alan Rikman je umalo odustao od „Harija Potera" i Snejpa 1Foto: EPA/HANNAH MCKAY

Mnogi pamte Alana Rikmana kao Severusa Snejpa iz serijala o Hariju Poteru, ali isečci iz dnevnika pokojnog glumca pokazuju da mu je malo falilo da odustane od glume u petom filmu o dečaku čarobnjaku.

Kada razmišljamo o Severusu Snejpu, prosto vidimo Alana Rikmana i nikog drugog, jer je nezamislivo da se iko drugi nađe u toj ulozi, ali zamalo da Rikman ne snimi peti deo serijala o Hariju Poteru.

Naime, otkriveni isečci iz dnevnika pokojnog glumca na sajtu The Guardian pokazuju da je zbog zdravstvenih problema on razmišljao da više ne bude Snejp. Pre snimanja ostvarenja Red feniksa, petog dela serijala, Rikman je saznao da ima rak prostate i započeo je tretman, koji je uključivao i odstranjivanje prostate.

U dnevnicima piše da je zaključio da je to njegova priča, koju treba da izgura do kraja, a takođe i da je on mnogo pre drugih znao da Snejp oduvek voli Harijevu majku Lili. Dž. K. Rouling mu je to otkrila kako bi tumačio lik Snejpa sa ovim na umu.

Alan Rikman preminuo je od raka pankreasa početkom 2016. godine, a osim uloge profesora Snejpa, poznat je i po rolama u filmovima Umri muški, Autostoperski vodič kroz galaksiju, U stvari ljubav i mnogim drugim.

Izvor: Pop Sugar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari