Alek Boldvin će biti optužen za ubistvo iz nehata 1Alek Boldvin, foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Poznati glumac Alek Boldvin biće optužen za ubistvo iz nehata zbog toga što je hicem iz filmskog pištolja usmrtio Halinu Hačins, direktorku fotografije na njegovom filmu „Rust“.

Do nesreće je došlo na probi tokom snimanja vesterna „Rust“ na ranču blizu Santa Fea u oktobru 2021.

Hana Gutijerez Rid, koja je bila oružarka filma, takođe će biti optužena za ubistvo iz nehata.

Ni ona ni Boldvin za sada nisu komentarisali optužbe.

U četvrtak 19. januara okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak-Altvis najavila je u saopštenju da će protiv njih biti podignute optužnice do kraja meseca, prenosi BBC.

„Glumac i producent Alek Boldvin i oružarka Hana Gutijerez Rid biće optuženi po dve tačke za ubistvo iz nehata“, navodi se u saopštenju.

„Nakon temeljnog pregleda dokaza, utvrdila sam da ima dovoljno dokaza za optužbu“, rekla je Karmak-Altvis.

„Dok sam ja na ovoj poziciji, niko nije iznad zakona i svi zaslužuju pravdu“, dodala je ona.

Boldvinu i Gutijerez Rid preti kazna do 18 meseci zatvora i novčana kazna od 5.000 dolara (4.040 funti) ako budu osuđeni. Njima će suditi porota, rekli su tužioci.

U pucnjavi je ranjen i filmski režiser Džoel Souza, ali tužioci su rekli da neće biti podignuta optužnica u vezi sa tim.

Nakon pucnjave, Alek Boldvin je rekao da je pištolj opalio sam od sebe. Dodao je da nije povukao obarač na pištolju i da nije bio svestan da je on napunjen.

„Ne znam šta se desilo na tom setu. Ne znam kako je taj metak stigao u taj pištolj. Ne znam“, rekao je on u decembru 2021.

U oktobru 2022. godine, Alek Boldvin i producentska kompanija filma postigli su nagodbu za nepoznat iznos sa porodicom gospođe Hačins.

Do toga je došlo nakon što je suprug snimatelja, Metju, podneo krivičnu tužbu za smrt u kojoj se navodilo kršenje standarda filmske industrije.

„Svi verujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća“, rekao je gospodin Hačins u tadašnjoj izjavi i dodao: „Nemam interesa da se upuštam u optužbe ili pripisivanje krivice.“

Planirano je da snimanje filma „Rust“ bude nastavljena ove godine, a gospodin Hačins će biti jedan od izvršnih producenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari