alen delonFoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

 

Glumca Alena Delona pamtimo po brojnim voljenim ulogama u francuskim filmovima i kao jednog od najčuvenijih šmekera 1960-ih i 1970-ih.

Sada se ime Alena Delona nažalost pominje u kontekstu vrlo lošeg zdravlja i porodičnih razmirica oko njegovog lečenja.

On nije izgubio lucidnost, nasuprot onome što tvrde njegovi sinovi i samo je fizički smanjenih sposobnosti, rekao je njegov advokat Kristof Ajela u intervjuu za Le Parisien.

Ajela je reagova na zahtev za starateljstvom koje je podneo Delonov sin Entoni, uz podršku drugog sina Alan-Fabiena, prenosi Index.hr.

„Ne slažem se sa njegovim sinovima, koji žele da ga stave pod starateljstvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još uvek vrlo dosledan. Alen Delon je manje sposoban nego pre, ali je još uvek s nama“, rekao je advokat 88-godišnjeg glumca.

Drugi lekar kog je imenovalo tužiteljstvo Montargisa, koji živi u Dušiju (Loare), uskoro bi trebalo da proceni glumčevo zdravstveno stanje.

Tada bi se moglo odlučiti o meri sudske zaštite. Ajela je rekao da se nada da će lekar preporučiti nastavak lečenja koje njegov klijent više ne prima, a kći Alena Delona Anuška uporno zahteva.

„Nezamislivo mi je i šokantno što su njegovi sinovi prekinuli lečenje bez lekarskog saveta“, rekao je.

Alen Delon ima imovinu u vrednosti oko 300 miliona evra

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje dece je pitanje nasledstva filmske zvezde, odnosno 300 miliona evra imovine.

Glumac je već napravio svoje aranžmane, koji su vrlo povoljni za njegovu ćerku, tvrdi Entoni Delon.

„Moja sestra ima 50% celokupnog bogatstva mog oca. Moj brat (Alan-Fabien) i ja smo ono što nazivamo rezervnim sastavom, tako da imamo 25%“, rekao je najstariji od braće i sestara za CNews.

Od početka januara, troje dece francuske legende vode bratoubilački rat jedni protiv drugih, a svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što mogu.

Anouška poziva na lečenje u Švajcarskoj, gde živi, dok Entoni i Alan-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Dušiju u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari