Antonio Karlović laureat 49. Festivala poezije mladih 1

Antonio Karlović, student iz Zagreba, pobednik je 49. Festivala poezije mladih u Vrbasu, odlučio je žiri u sastavu: Pero Zubac, Nebojša Devetak i Ivan Lalović.

Drugu nagradu osvojila je Amina Hrnčić iz Maglaja, a treću Šimon Tsubota iz Beograda. Nagradu „Stanko Simićević“ koja se dodeljuje najmlađem učesniku završne večeri dobio je Petar Rakočević iz Podgorice.

Vrbas, pesnički Olimp u ravnici, ove godine pohodili su Goran Babić, Đorđo Sladoje, Radomir Uljarević, Želidrag Nikčević, Radomir Stojanović, Peđa Bjelošević, Danilo Jokanović, Tode Nikoletić, Dušan Pop Đurđev, Emsura Hamzić, Milan Micić, Branko Stevanović, muzičar Dejan Cukić, glumci Milan Caci Mihailović, Jovana Radovanović, Emir Hadžimurtezić i Miodrag Petrović.

U pet festivalski dana publika iz Vrbasa, Kule, Novog Sada i drugih mesta prisustvovala je brojnim programima: pozorišnoj predstavi “Od raja do beznjenice“ o ljubavi Lenke i Laze po scenariju Zorana Subotičkog, Izložbi „43. Paleta mladih“, portret pesnika ove godine bio je posvećen Nebojši Devetaku, o čijem su stvaralaštvu govorili Zoran Đerić i Dragana Todoreskov. Povodom 50. broja časopisa za kulturu „Trag“ koji izdaje biblioteka „Danilo Kiš“ u Vrbasu upriličen je program u kome je nastupio veliki broj pesnika i pisaca. Knjiga „Uspomenar 212“ Milana Cacija Mihailovića promovisana je u programu „Izlet u prozu“, dok je na šahovskom turniru pesnika najbolji bio Želidrag Nikčević. O knjizi „Šav“ prošlogodišnjeg pobednika Marka Kragovića koja je promovisana na ovom festivalu, govorile su njegove mlade kolege književni kritičari: Milica Milenković i Andrea Beata Bicok.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari