Arhipelag raspisao konkurs za najbolju fotografiju 1Foto: Pixabay/ geralt

Izdavačka kuća Arhipelag saopštila je danas da je raspisala konkurs za najbolju fotografiju na temu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“ pozvavši čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga tog izdavača.

U obzir dolazi fotografija s bilo kojom knjigom Arhipelaga objavljenom u proteklih 15 godina, a konkurs je otvoren do 6. maja.

Zainteresovani čitaoci mogu poslati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do pet megabajta na imejl adresu [email protected] ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama.

Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija, a sa fotografijom kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.

U razmatranje će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji čine poznati fotografi, pisci i dizajneri, a odluka će biti objavljena 15. maja, na dan kada je pre 15 godina osnovana Izdavačka kuća Arhipelag.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga, dok će autor najbolje fotografije dobiti pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo.

Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije 100 slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Znakovi.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene dobitnicima do kraja maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari