BOSA NOGA 2007 – u kafeu Bosa Noga pored reke Rzav u Arilju, u organizaciji FORCA iz Požege, kafea Bosa Noga i prijatelja, održava se 25. i 26. avgusta. Festival će biti otvoren 25. avgusta u 17 sati, a pola sata kasnije kreće hip hop potencijal zapadne obale Srbije + gosti (Zapadna provincija 031, Požega; Krang, Kraljevo; No6 & Skinny, Užice; Ćao inspektori, Čačak; Mc Tane, Lučani; S17 Records, Sombor + brejk-dens crew).

BOSA NOGA 2007 – u kafeu Bosa Noga pored reke Rzav u Arilju, u organizaciji FORCA iz Požege, kafea Bosa Noga i prijatelja, održava se 25. i 26. avgusta. Festival će biti otvoren 25. avgusta u 17 sati, a pola sata kasnije kreće hip hop potencijal zapadne obale Srbije + gosti (Zapadna provincija 031, Požega; Krang, Kraljevo; No6 & Skinny, Užice; Ćao inspektori, Čačak; Mc Tane, Lučani; S17 Records, Sombor + brejk-dens crew). Koncert Trostrukog udara, Jarbola, Velikog prezira, Repetitora i Euforije počeće u 21 sat, a nakon 23 sata publiku će zabaviti DJ Peđa iz Požege. Sledećeg dana, program počinje rok matineom u 17 sati (New power generation – EKG, Mladenovac; Neon, Kosjerić; Invkizicija, Požega i Focal Point, Požega). Mothership Orchestra nastupiće od 20.30, Kanda Kodža Nebojša od 21.30, a Partibrejkersi od 23 sata. Sat vremena iza ponoći na binu dolazi DJ Sin. Gost Festivala je beogradski rok kritičar i autor Petar Janjatović, koji će promovisati YU Rock enciklopediju i projekat „Ritam promena“. B.
STRING FESTIVAL – treće takmičenje neafirmisanih bendova, održava se 24. i 25. avgusta na Stadionu malih sportova u Subotici. Ovogodišnji organizator takmičenja je FOKUS fondacija iz Subotice, a subotička Muzička omladina je partnerska organizacija tog događaja. Od deset najboljih bendova iz Srbije (prvog dana), biće izabrano tri koji prelaze u drugi takmičarski dan, gde će se takmičiti sa pet bendova iz regiona (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, BIH i Crna Gora). Najbolja tri benda koja pobede u drugom takmičarskom danu osvojiće nagrade (snimanje i izdavanje albuma, koju je omogućila FOKUS fondacija u saradnji sa Audiosolutions iz Subotice; snimanje live nastupa na TV Metropolis, koji je omogućio naš ovogodišnji medijski pokrovitelj, televizija Metropolis i muzička oprema, čiji je donator Mitro’s Music Company). Stručni žiri takmičenja čine David Vartabedijan (muzički kritičar, predsednik), Branko Črnac Tusta (vokal KUD Idijoti) i Aleksandar Zec (rok fotograf i tehnički direktor TV Metropolis). U revijalnom delu programa sviraju Speedball iz Aleksinca, Ground Zero iz Novog Sada, Starfuckers iz Šapca, i KUD Idijoti iz Pule. Prvog dana festivala u Galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, otvorena je izložba rok fotografije Anamarije Vartabedijan, Stanislava Milojkovića i Aleksandra Zeca, pod nazivom „Rock momenti“. B.
ČITANJE I RAZGOVORI O POEZIJI – u organizaciji Trećeg Trga, 25. avgusta od 19 sati u bašti Kapetan Mišinog zdanja (Klub Univerziteta u Beogradu, Vuka Karadžića 1). Tema večeri je „Poezija i pesnik“, učestvuju Miloš Živanović, Maria Lazić, Borivoj Vezmar, urednik programa Dejan Matić.
LETO NA GARDOŠU – Duo Moderato, Tanja Jeremić na violončelu i Milan Ignjatović na gitari, savršeno muziciranje i originalan pristup srpskom muzičkom nasleđu. Subota, 25. avgust u 20.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari