u Institutu Servantes u Beogradu predstaviće od 20. januara do 20. februara četiri ostvarenja čuvenog reditelja Kamila Lusurijage, zasnovana na književnosti Ekvadora. Reč je o filmovima koji dosad nisu prikazani u Beogradu, a ciklus će obuhvatiti i dva kratkometražna filma „Nuklearna tišina“ i „Život obešenog“ mladog reditelja Ivana More Monsane (1977), najavio je Institut Servantes.

u Institutu Servantes u Beogradu predstaviće od 20. januara do 20. februara četiri ostvarenja čuvenog reditelja Kamila Lusurijage, zasnovana na književnosti Ekvadora. Reč je o filmovima koji dosad nisu prikazani u Beogradu, a ciklus će obuhvatiti i dva kratkometražna filma „Nuklearna tišina“ i „Život obešenog“ mladog reditelja Ivana More Monsane (1977), najavio je Institut Servantes. Ciklus će početi kratkim filmom „Nuklearna tišina“ i Lusurijaginom „Tigricom“ sa Liset Kabrerom i Veronikom Garsijom u glavnim ulogama . Film je baziran na priči Hosea de la Kvadre, a biće prikazana verzija na španskom jeziku sa titlovima na engleskom. Lusurijaga, rođen 1953. u Lohi u Ekvadoru, učestvovao je najpre kao glumac u trupi Oljantaj između 1971. i 1976. Prvi dokumentarni kratkometražni film „Zemlja Kanjarija“ režirao je 1977, a prvi dugometražni „Tigrica“ 1990. Jedan je od najreprezentativnijih sineasta iberoameričkog filma, a kritičari smatraju da njegova pojava označava prekretnicu u istoriji ekvatorijanskog filma. Ciklus je organizovan u saradnji Servantesa sa počasnom konzulkom Ekvadora u Beogradu Karmen Vegas de Spalajković, a ulaz je besplatan.
TUBORG LOUD & CLEAR – turneja nastavlja se 20. januara u beogradskom Klubu Andergraund, gde će nastupiti Tom Novy. Domaću podršku pružaju mu Selected DJ’s. Cena ilaznice je 850 dinara (Bilet servis, Ticketline, Eventim i TC Merkator). Svetski uspeh na top listama, pojavljivanje u gotovo svim najboljim klubovima sveta, VJ-ing i radijske emisije vezuju se za ime Tom Novy. Njegovo prvo izdanje „I House You“ iz 1995. uvodi ga direktno među prvih top 10 na Nemačkom Dance Chart. Samo godinu dana nakon prvog albuma, njegova internacionalna reputacija porasla je izdavanjem hit singla „Superstar“ i Tom Novy je dospeo na sve moguće nemačke top liste. Godine 1998. singl „I Rock“, postao je jedan od himni haus muzike. Dosad Tom je remiksovao i producirao za izvođače kao što su 10CC, Eric Morillo, Jimmy Sommerville, Sander Kleinenberg, Snap, Stefan Remmler (Trio), Ludacris, Moonbootica i Sonique… Pored uspešnog voditejskog posla, Tom je radio i nedeljnu radijsku emisiju za FFN, kao i za radio stanice „Energy Stuttgart“ i „Energy Munich“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari