zemunsko Pozoprište lutaka, tokom jula, avgusta i septembra svake subote igra sceni „Stepa“ koja se nalazi u dvorištu OŠ „Karađorđe“ (Bulevar oslobodjenja 73, iznad Autokomande, opština Voždovac). Ulaznice po popularnoj ceni mogu se kupiti u Pozorištu „Pinokio“ (od 10-13 sati) i pre predstave na sceni „Stepa“.

zemunsko Pozoprište lutaka, tokom jula, avgusta i septembra svake subote igra sceni „Stepa“ koja se nalazi u dvorištu OŠ „Karađorđe“ (Bulevar oslobodjenja 73, iznad Autokomande, opština Voždovac). Ulaznice po popularnoj ceni mogu se kupiti u Pozorištu „Pinokio“ (od 10-13 sati) i pre predstave na sceni „Stepa“. U subotu 12. jula, od 19 sati: „Vitez cvrčak“ autora i reditelja Cvete Janeve.
VEČERI EVROPSKOG FILMA – Bioskop pod zvezdama do 13. jula u beogradskom Roda Cineplex bioskopu, na inicijativu Francuskog kulturnog centra, EUNIC (Udruženje evropskih kulturnih centara), Jugoslovenska kinoteka, bioskop Roda, grad Beograd i MEGACOM Film udružili su snage i organizuju ovu mini-smotru filma. Tokom tri večeri biće prikazano šest filmova u distribuciji kuće MEGACOM Film, iz šest evropskih zemalja, u terminima od 21 i 23h sata. Po simboličnoj ceni od svega 100 dinara, Beograđani mogu da pogledaju neka od najboljih ostvarenja evropske kinematografije u proteklih nekoliko godina, a za one koje brine prevoz do kuće, autobusi na linijama 51 i 56 saobraćaju neposredno posle projekcija, do centra grada. Ni kiša ne treba da brine, u slučaju lošeg vremena, filmovi će biti prikazani u sali bioskopa Roda Cineplex. SUBOTA: „Hotel Tivoli“ (Španija), Anton Reixa (21.00); „Konjokradice“ (Voleurs de Chevaux, Austrija), Misha Wald (23.00); NEDELJA: „Brza hrana“ (Short Order), Anthony Byrne (21.00); „Reditelj venčanja“ (Il Registra del Matrimonio), Marco Bellochioi (23.00).
DANI ORGULJA / DIES ORGANORUM – u organizaciji Kulturnog centra Beograda, od 28. juna do 14. jula, sedam ceklovečernjih koncerata u crkvi Blažene djevice Marije (na Neimaru). Paralelno sa odvijanjem Festivala, radiće Letnja škola orgulja koju u formi majstorskih kurseva vode svi prisutni izvođači. Ulaz na sve koncerte, koji počinju u 20.30 sati, besplatan je. SUBOTA: Edoardo Beloti (Italija). Beloti je renomirani stručnjak za ranu italijansku literaturu (renesansa i barok) za klavijature i tehniku izvođenja, posebno za bass continuo i improvizaciju. Predaje istorijske orgulje na fakultetu u Trosingenu, Nemačka. Drži seminare i majstorske radionice širom Evrope, SAD, Kanade, Japana i Koreje. Bavi se i istraživanjem u domenu muzike, objavljuje članke i tekstove, kritička izdanja na temu muzičkih kompozicija XVII i XVIII veka za klavijature. Snimio je nekoliko muzičkih izdanja na istorijskim instrumentima za koja je dobio visoke ocene od strane kritike. Od 2003. je umetnički savetnik Smarano međunarodne akademije za orgulje u Trentu, Italija. Snimio je nekoliko muzičkih izdanja na istorijskim instrumentima za koja je dobio visoke ocene kritike.
LETO NA KEJU 2008 – treću godinu na Letnjoj pozornici kod restorana Venecija, prateći program Festivala monodrame i pantomime. Manifestacija se realizuje četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom u predvečerje, do 31. avgusta. SUBOTA od 19.30 sati: „Kabare“, pozorišna radionica Krsmanac; NEDELJA od 19.30: „Od Tankosave s ljubavlju“, poezija za decu, Tankosava Petrović + „Ja sam za ples“, nastup i radionica plesne škole Viva dens od 20.30 .
SCENA SVIH KREATIVNIH – u subotu 12 .jula, od 10 sati, kod jezerceta sa labudovima u novosadskom Dunavskom parku, nastupaju Marijana Kozić i Stojan Simić Krpica.
HAMMER HORROR WEEKEND – sala na prvom spratu Doma omladine, od 19 sati. Subota, 12. jul: The brides of Dracula (UK, 1960); nedelja, 13. jul: The Phantom of the opera (UK, 1962). Slobodan ulaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari