bafta tv nagradeFoto: Ian West / PA Images / Profimedia

Dodela BAFTA televizijskih nagrada održana je sinoć u Lonodnu i može se reći da je bilo dosta iznenađenja na listi dobitnika.

BAFTA favoriti The Crown i Black Mirror nisu dobili nijednu nagradu, dok je Succession trijumfovao jedino u kategoriji najboljeg sporednog glumca (Metju Mekfadjen).

Metju Mekfadjen nije prisustvovao dodeli nagrada, tako da je Helena Bonam Karter, prezenterka u toj kategoriji, otišla sa BAFTA maskom koju je obećala da će mu dostaviti.

U kategoriji međunarodne serije takođe je bilo iznenađenje, jer nisu pobedile serije Succession, Beef ni The Bear, već malo poznata francuska serija Class Act.

Glavni glumac te serije Loren Lafit je bio šokiran nagradom i rekao: „Molim vas, gledajte našu seriju. Zove se Class Act i vrlo je dobra, ne samo zato što ja glumim u njoj“.

Džasmin Džobson dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu za seriju Top Boy, koja je ujedno najbolja drama ispred serija Happy Valley, The Gold i Slow Horses.

Timoti Spal nagrađen je za najboljeg glavnog glumca u seriji The Sixth Commandment, koja je ujedno prolašena najboljom dramskom mini-serijom.

„Gluma je gluma stvar… stojite i pretvarate se da ste neko drugi dok se glupirate u kostimu“, rekao je Spal i izazvao smeh prisutnih.

Sara Lankašir izabrana je za najbolju glavnu glumicu za rad u seriji Happy Valley, a ova serija dobila je nagradu i za najupečatljivi trenutak, pobedivši Dejvida Bekama koji zadirkuje Viktoriju o njenom detinjstvu.

BAFTA 2024 nagrade spisak:

  • Najbolja sporedna glumica – Džasmin Džobson (Top Boy)
  • Najbolji sporedni glumac – Metju Mekfadjen (Succession)
  • Najbolja dramska mini-serija – The Sixth Commandment
  • Najbolja međunarodna serija – Class Act
  • Najbolja drama – Top Boy
  • Najbolji glavni glumac – Timoti Spal (Sixth Commandment)
  • Najbolja glavna glumica – Sara Lankašir (Happy Valley)

Celu listu dobitnika BAFTA televizijskih nagrada možete pronaći OVDE.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari