Bajaga predstavlja dva ekskluzivna pojačanja u bendu na koncertu u Beogradu 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Bajaga krajem meseca predstavlja dva ekskluzivna pojačanja u bendu a nakon odlaska originalnog bas gitariste Miroslava Cvetkovića Cveleta i bubnjara Čedomira Macure.

Podsetimo, razlaz sa dva Instruktora desio se pre dva meseca i bez zle krvi.

Informaciju o odlasku dva Instruktora Momčilo Bajagić Bajaga potvrdio je
Novostima.
„Nije bilo nikakve svađe niti teških reči između nas – rekao je zao vaj list Bajaga.

„Došlo je do neke vrste zamora materijala. Novi članovi su se već pridružili „Instruktorima“, 17. marta imamo koncert u LJubljani i publika koja bude došla će ih premijerno čuti i videti, a onda i posetioci festivala „Vivaldi“ 23. marta na Mećavniku.

Cvele, koji važi za jednog od najboljih basista u bivšoj Jugoslaviji, nekadašnji član grupa „Tilt“, „Pop mašina“ i „Papatra“, potvrdio je Novostima da više nije u bendu i objasnio da za to ima razloge privatne prirode:

„Pre dva dana sam napunio 70 godina i rešio da se penzionišem. Bajaga i ja se nismo svađali, u dobrim smo odnosima. Naravno, planiram da se i dalje bavim muzikom“ kazao je Cvele.

Bubnjar Čeda Macura, bivši član „Nevernih beba“, „Revolvera“ i „Viktorijinog“ pratećeg benda, koji se „Instruktorima“ pridružio 1996. godine, otišao je iz grupe, kako pišu Novosti, takođe bez teških reči a razlozi su, da mu je potrebno više vremena kako za posao kojim se bavi mimo muzike tako i za porodicu kojoj želki da se posveti.

O odlasku dva člana iz benda Bajaga i instruktori , Bajaga se, kako stoji na njegovoj Fejsbuk stranici neće po ovom pitanju dalje oglašavati, sve do pred kraj marta, kada će na malom beogradskom koncertu, za fanove, javnosti predstaviti dva ekskluzivna pojačanja u bendu.

Zakazane su dve klupske svirke Bajage i Instruktora 29. i 30. marta u beogradskom Bitef Art kafeu od 22 sata a
ulaznice su već u prodaji na Tickets prodajnim mestima i online.

Na koncertu će, kako je najavljeno publika uživati u omiljenim Bajaginim pesmama, a Novosti pišu da  Momčilo Bajagić Bajaga radi na novim pesmama koje bend planira da objavi na 12. studijskom albumu, a sve u susret 2024. godini kada obeležavaju četiri decenije karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.